string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Mag nooit zo aan een wedstrijd beginnen’.

Zondag 08 november 2015 om 21:32

Ondanks alle waarschuwingen en signalen vooraf stond FC Groningen zondagmiddag met 2-0 achter na een kwartier spelen. Dat de FC alsnog naar 2-2 was teruggekomen kon het slechte gevoel van het verlies van twee punten niet wegnemen bij coach Erwin van de Looi. “In de rust hebben we wel een goede keuze gemaakt,” merkte de trainer op de persconferentie nog op.

Van de Looi: “Het is een wedstrijd waarin van alles is gebeurd. Het was zeer teleurstellend voor ons. De afgelopen twee jaar hebben we hier ruim verloren en de drie dagen sinds Liberec hebben we het hier uitvoerig over gehad. Toch staan we binnen 13 minuten met 2-0 achter en de manier waarop, dat irriteert me mateloos.”
“We zijn nog wel teruggekomen in de wedstrijd en dat hebben we goed gedaan en hebben zelfs nog kansen gehad om te winnen. Compliment aan de spelers daarvoor. Maar het gevoel overheerst dat we twee punten hebben verloren. Er was vandaag totaal geen sprake van onderschatting.”
“Ik zou zo graag willen dat alle spelers in de gaten krijgen wat ze allemaal kunnen. We doen het 25 minuten in de tweede helft en zijn dan ook meteen heer en meester. In de eerste helft was er echter geen enkele intentie om vooruit te spelen, met tempo en duels te winnen. Willen we als team en club doorgroeien, dan moeten dit voor gingen voor elkaar zijn.”
Johan Kappelhof maakte zijn opwachting als vervanger van Hedwiges Maduro in het 4-3-3 van FC Groningen. “We kozen voor Johan omdat Cambuur middenvelders met diepgang heeft. En bij Maduro was de frisheid en fitheid de laatste wedstrijden was minder. Ik vond Kappelhof ijzersterk spelen op het middenveld.”
In de pauze koos de technische staf dan ook Kappelhof te laten staan. “Ook Jesper Drost lieten we staan. Die kon wat meer in de richting van Overgoor. We dachten dat er aan onze rechter buitenkant wat te halen viel met de snelheid van Jarchinio Antonia. En die viel vandaag sterk in. Dus hebben we Tibbling eruit gehaald. Ik denk dat we achteraf de juiste keuze hebben gemaakt.”
Henk de Jong (Cambuur): “Ik ben heel blij, maar niet direct met de uitslag. Want ik had graag stiekem willen winnen. We hebben we het publiek en de sponsors een vermakelijke middag geboden tegen een uitstekend FC Groningen. We hebben gekozen vol erop te gaan zitten en ik vond dat we aardig voetbalen, maar in de eerste helft niet konden doordrukken.”
“In de tweede helft hadden we het lastig met hoe zijn speelden. Het moment van de 2-2 was ‘kloten’. We dachten allemaal dat het 3-1 was omdat de grens niet vlagde. Dertig seconden stonden we te juichen, maar het was inderdaad buitenspel. De grensrechter kon niet direct zien of Barto de bal raakte. Daardoor was de ploeg terecht even van slag. Tien seconden later lag die bal er aan de overkant in. We herpakten ons en het was een spektakel voor het publiek.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard