Van de Looi: ‘Kriebelt om weer te gaan spelen’

31 januari 2014

Na de afgelasting van vorige week staat FC Groningen te popelen om weer te gaan voetballen. “We zijn benieuwd hoe het team er voor staat,” aldus trainer Erwin van de Looi.

“Op de trainingen ziet het goed uit en over de trainingsweek heb ik een goed gevoel. Het liefst trainen we natuurlijk altijd op gras, maar onder deze omstandigheden lijkt het kunstgras in Eelde waarschijnlijk meer op het veld bij AZ dan welk grasveld dan ook in onze eigen omgeving. Het is een goed alternatief. We zijn er klaar voor en moeten het morgen laten zien tegen AZ.” Op personeel vlak kan Van de Looi niet beschikken over Luciano, Bakker, Bos (allen knie) en Van der Velden (lies). Ook is Hans Hateboer geschorst. “Positief is dat Van der Velden en Bakker afgelopen week alweer langere tijd met de groep hebben meegetraind. Minder goed nieuws is er voor Luciano. Zijn knie zal mogelijk worden onderzocht. Binnenkort hopen we meer te weten over het hoe en wat met zijn knie.” Tegenstander
“AZ is een geduchte tegenstander, een concurrent als je naar de stand op de ranglijst kijkt. Het is een goede ploeg die verzorgd wil voetballen. Ook in de omschakeling kunnen ze gevaarlijk zijn. Een team waartegen we zelf weer goed moeten zijn. Onder goede omstandigheden en op een goed veld zullen ook wijzelf weer aan voetballen toekomen. Daarom verwacht ik een aardig wedstrijd van twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.”

Laatste nieuws