string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Kenmerkend voor dit Europese avontuur’.

Vrijdag 27 november 2015 om 01:51

Erwin van de Looi stond in de mixed zone van Stade Vélodrome met enig chagrijn de aanwezige Nederlandse media te woord. “Het was net niet, dat is kenmerkend voor dit Europees avontuur,” aldus de FC-trainer.

De oefenmeester zag zijn team in de laatste minuten van de wedstrijd verliezen tegen Olympique Marseille. “Dan ben je teleurgesteld en ook wel geïrriteerd,” aldus Van de Looi. “Het leek een goede kans op een resultaat, maar we hebben de doelpunten twee keer weggegeven. Wanneer zij een bal in de kruising schieten, kun je daar vrede mee hebben. Maar wij zagen er zelf gewoon niet goed uit bij de twee tegendoelpunten.”
De coach zag dat het verschil tussen de eerste en de tweede helft aanzienlijk was. “Zij zetten ons heel snel onder druk en dan lijkt het de beste optie de controlerende middenvelder in te spelen, maar soms moet je een linie overslaan. Er lag namelijk wel ruimte. Dat hebben we in de rust herhaald en zag je in de tweede helft. Toen deden we dat wel en waren we gevaarlijk.”
“Misschien waren we in de eerste helft wel te veel onder de indruk, hadden we de overtuiging niet. We moeten alleen niet vergeten dat we wel tegen Olympique Marseille speelden en niet tegen ‘Bal op het dak 6’. We hebben in de tweede helft beter gebruik gemaakt van de ruimtes en met meer durf gespeeld, maar hebben ook verzuimd onszelf te belonen.”
Zoals Van de Looi wel eerder heeft aangegeven zijn de verschillen tussen de teams in Groep F heel klein. “Deze nederlaag is misschien wel kenmerkend voor ons Europees avontuur. Het is telkens net niet. De dingen die we nu leren, moeten we meenemen in de rest van het seizoen tijdens de competitie. Ik ben nu (donderdagavond – red.) teleurgesteld en dat gevoel zal ik morgen bij het opstaan ook nog wel hebben. Maar daarna moeten we ons richten op ADO Den Haag.”
Volgens de oefenmeester vielen er direct na afloop in de kleedkamer harde woorden. “Logisch. We hebben zo hard gewerkt om terug te komen in de wedstrijd en dan geven we het drie minuten voor tijd toch nog weg. Dan mag je ook boos en teleurgesteld zijn.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard