string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Keihard samenwerken is de basis’.

Vrijdag 08 april 2016 om 15:27

Trainer Erwin de Looi beleefde met zijn ploeg een mooie eerste week in april. Na de eerste zege in zeven duels is het nu zaak in Euroborg ook weer een resultaat neer te zetten. “Zondag moeten we bewijzen dat er echt iets is gebeurd,” aldus de hoofdtrainer van FC Groningen.

De maand maart bleef voor FC Groningen zonder overwinning. In Den Haag werden vorige week weer eens drie punten gepakt. “Het was daardoor inderdaad een andere week dan de eerdere weken. Een overwinning doet nou eenmaal ook meer dan met elkaar praten. In een sportief mindere fase moet je er als technische staf meer moeite voor doen om veel energie in het team te krijgen. Maar afgelopen zaterdag op de dag voor de wedstrijd was de stemming ook al prima.”
Werken
Tegenstander De Graafschap pakte sinds de winterstop twee punten meer dan FC Groningen. “Ze zijn aan een behoorlijke periode bezig. Na een moeizaam begin hebben ze de punten gepakt door ‘kneiterhard’ te willen werken. En op die manier zijn ze uit nagenoeg kansloze positie teruggekomen. En nu hebben ze zelfs nog kans om in de Eredivisie te blijven. Diverse spelers hebben zich prima ontwikkeld. Er zijn zelfs een paar jongens uitgenodigd voor Jong Oranje. Het is een ploeg om rekening mee te houden.”
Euroborg
Zondagmiddag zal in een bomvol Euroborg gestreden worden voor de eerste thuiszege sinds 7 februari jongstleden toen Cambuur werd verslagen. “We moeten wat betreft werklust en samenwerken hetzelfde bieden als tegen ADO Den Haag. Afgelopen weekend hebben we veel vuil werk voor elkaar opgeknapt. Keihard samenwerken was de basis voor het resultaat. Met zijn elven kunnen we voetballend ook meer laten zien. Want we moeten het in de uitvoering beter doen. We hebben afgelopen week een resultaat behaald en zondag moeten we bewijzen dat er echt iets is gebeurd.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard