string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Je hoopt dat een verhuur zo gaat’.

Vrijdag 31 januari 2014 om 14:20

De selectie van FC Groningen kende in de laatste week van de transferperiode de nodige mutaties. Het contract van Timo Letschert werd ontbonden terwijl William Ekong eerder in de week op huurbasis naar FC Dordrecht vertrok.

Yoëll van Nieff bewandelde de omgekeerde weg en werd na een half jaar verhuur door FC Groningen teruggehaald naar Euroborg. Hoofdtrainer Erwin van de Looi reageerde tijdens het wekelijkse perspraatje op de wijzigingen in de selectie en het terughalen van Van Nieff.
“We hebben deze week het contract van Timo Letschert op ons verzoek laten ontbinden. Daarna hebben we FC Dordrecht min of meer overvallen met het terughalen van Yoëll van Nieff. Ik begrijp dat het voor Dordrecht vervelend is. Ze zijn daar met iets bezig, staan bovenaan en Van Nieff was een grote kracht. Dan is het vertrek van zo`n speler even een tik, maar er zat een clausule in het contract en dit behoorde tot de mogelijkheden.”
Zelf afgedwongen
Van de Looi gaf aan dat het vertrek van zowel Letschert als Ekong heeft meegespeeld in de beslissing, maar dat Van Nieff de overgang toch echt zelf heeft afgedwongen. “De manier waarop hij zich bij FC Dordrecht heeft geprofileerd en doorontwikkeld is erg goed geweest. Van Nieff had aan het begin van het seizoen niet het uitzicht op veel speeltijd en had de beloften competitie ook wel gezien. Dan hoop je dat een speler door verhuur niet alleen meevoetbalt, maar zich ook echt profileert, dat heeft Yoëll gedaan.”
Van Nieff vertrok bij FC Groningen als lid van de Beloften, maar keert na een half jaar terug als volwaardig lid van de eerste selectie, met zijn rugnummer 20. “Hij behoort nu bij ons tot de eerste selectie en hoewel hij als persoon misschien niet veel is veranderd, is zijn status dat zeker wel. Hij staat nu hoger in de hiërarchie en dat merk je direct in de kleedkamer. Je hoopt van tevoren dat een verhuur zo gaat en dat hopen we ook met William Ekong.”
Trots
Van Nieff, die zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan, had donderdagavond laat nog een gesprek met de technische staf. “Dat was een uitstekend gesprek. Ik begrijp ook wel dat het voor Yoëll even schrikken was, maar hij had toen al een stukje in de auto gereden van Dordrecht naar Groningen en het laten bezinken. We hebben hem uitgelegd wat we met hem van plan zijn en hebben hem ook verteld dat hij het als een compliment moet zien dat we hem terug wilden. We wilden ons versterken en hij was de beste optie. Vandaag op de training was alles prima en had hij een lach op zijn gezicht. Yoëll van Nieff komt uit de Stad en is trots om voor FC Groningen te spelen.”    

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard