string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Indrukwekkende middag’.

Zondag 22 december 2013 om 18:23

Op de persconferentie na afloop van FC Groningen - NEC ging trainer Erwin van de Looi vooral in op de betekenis van Martin Koeman voor FC Groningen en hem persoonlijk. ‘Voor de wedstrijd zat ik al met kippenvel op de bank,’ aldus de FC-trainer.

Van de Looi: “We zijn opgelucht. Het was immers al een tijdje geleden dat we hier wonnen in Euroborg. We hebben de eerste seizoenshelft goed afgesloten en blijven staan op de plek waar we willen staan. Vandaag waren we wel effectief in het omgaan met de kansen, maar het was geen normale wedstrijd.”
“Aan alles rondom de club merkte je dat het een bijzondere dag zou worden door het afscheid van ‘meneer Koeman’. Voor de wedstrijd zat ik al met kippenvel op de bank. Het was mooi hoe dat op de ploeg oversloeg. Zij hebben voor elke meter geknokt. En ook het publiek heeft een fantastische rol gespeeld in de herdenking van ‘meneer Koeman’.”
“Al met al was het een indrukwekkende middag. De winst heeft er nog een mooie bijdrage aan geleverd. Koeman was een clubicoon. En bovendien een fijn mens om mee samen te werken. Het was al met al een beladen en emotionele wedstrijd en het is goed afgelopen. Daar wil ik het graag bij laten, voor dit moment.”
Anton Janssen (NEC) analyseerde de wedstrijd: “De stemming bij beide ploegen is andersom aan die van afgelopen donderdag. De aanloop naar deze wedstrijd gaf aanleiding te denken dat we het goede gevoel wel zouden meenemen naar vanmiddag. Het begin van de eerste helft zag er ook zeker niet slecht uit. Maar na ruim 25 minuten stonden we wel met 3-0 achter. Het verschil lag volgens mij in de absolute wil om te winnen. Die was bij Groningen meer aanwezig dan bij ons.”
“In de tweede helft hadden we nog goede hoop, want we zijn al eerder van 1-0, 2-0 en 3-0 teruggekomen. Maar na de 4-0 werd het erg lastig. Een klein beetje hoop hadden we weer bij de 4-2 en dat de tweede helft in ‘2-2’ is geëindigd, mag een kleine troost heten. We hebben nu drie van de laatste vier wedstrijden gewonnen. Deze keer zijn we er opnieuw niet in geslaagd de laatste plek van de ranglijst te verlaten. Erg vervelend, het is elke keer ‘net niet’. Dat moet na de winterstop anders. Het is niet iets om in de war te raken. We laden de accu weer op en kijken waar we ons eventueel kunnen versterken. We gaan volle kracht vooruit.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard