string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Honderd procent score vasthouden’.

Vrijdag 26 september 2014 om 15:37

Erwin van de Looi wil zondag in Euroborg tegen Willem II met FC Groningen graag de honderd procent score in competitieverband vasthouden. “Van de zes duels tot dusver hebben we er pas twee thuis gespeeld en die hebben we allebei gewonnen.”

Na een korte terugblik op de bekerzege van anderhalve dag terug, is de focus snel op zondag gericht, zo geeft Van de Looi aan. “We hebben zondag onze derde thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen Heracles en Ajax hebben we de drie punten gepakt en dat willen we zondag ook graag. Als wij ons eigen niveau halen, dan gaat dat ook gebeuren tegen Willem II.”
Positieve woorden
Over de tegenstander had Van de Looi positieve woorden: “Willem II is een fris voetballende ploeg, die in het rijtje van promovendi past dat – net als Go Ahead en Cambuur vorig jaar – nu samen met Excelsior en Dordrecht goed en onbevangen voor de dag komt in hun eerste seizoen in de Eredivisie na de promotie. Willem II heeft zeker voorin kwaliteit en op het middenveld redelijk wat ervaring. Ze spelen onbevangen. Het lijkt erop alsof ‘alles mag en niets moet’ voor hen.”
Afgelopen dinsdag ging Willem II in het bekertoernooi hard onderuit tegen amateurclub Deltasport, toen het wel ‘moest’ voor de Tilburgers. “Maar daarvoor hebben ze twee knappe zeges geboekt op Feyenoord en NAC. Ik herhaal wat ik al eerder heb gezegd: als de intensiteit en organisatie niet goed zijn dan kan het ook zomaar misgaan. We hebben gezien dat je in de Eredivisie van iedere tegenstander kunt winnen als je die factoren wel voor elkaar hebt.”
Zetje geven
Komende zondag keert de FC na een maand terug in Euroborg. “We hebben ons eigen publiek weer achter ons staan en hopelijk kunnen ze ons het benodigde zetje geven als er fases in de wedstrijd zijn, waarin het even wat minder gaat. Op dat soort momenten kun je een steun in de rug extra goed gebruiken. We hopen het publiek zondagmiddag weer te kunnen vermaken en gaan vol voor de derde thuiszege van het seizoen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard