string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Het snot voor de ogen werken’.

Vrijdag 18 maart 2016 om 16:19

FC Groningen neemt het zondagmiddag om 14.30 uur in de 28ste speelronde van de Eredivisie in Euroborg op tegen Vitesse. De Trots van het Noorden snakt na vijf competitienederlagen op rij naar een overwinning. Trainer Erwin van de Looi wil meer dan ooit gedrevenheid zien bij zijn ploeg. “We moeten mentaliteit en strijdbaarheid tonen.”

Van de Looi weet als geen ander dat zijn ploeg na nul punten in de laatste vijf wedstrijden in een lastige situatie terecht is gekomen. “Daar hoeven we niet omheen te draaien,” zegt de trainer tijdens het perspraatje na de vrijdag-training. “We staan wederom voor een heel belangrijke wedstrijd.”
Mentaliteit
“Uiteraard hebben we voor deze wedstrijd weer een gedegen plan gemaakt en hebben we ons goed voorbereid. Maar nog belangrijker dan dat is de vraag hoe we omgaan met andere factoren als druk of eventuele teleurstellingen. We moeten mentaliteit en strijdbaarheid tonen en ons het snot voor de ogen werken. Op zoek naar energie en karakter.”
Net als FC Groningen zit tegenstander Vitesse ook niet bepaald in de beste fase van het seizoen. De Arnhemmers strijden nog vol voor een play-offplaats en zullen dus graag de drie punten behalen in Euroborg. “Ook daar zal er wat druk op staan,” denkt Van de Looi. “We weten wat we van Vitesse moeten verwachten, niet de precieze namen, maar wel de manier van spelen. Ze hebben goede individuele spelers en spelen verzorgd voetbal. Ik ben benieuwd hoe ze hier naartoe komen, maar belangrijker is hoe wij daarop gaan reageren.”
Belangrijke factor
Van de Looi hoopt tegen de Arnhemmers de negatieve fase waarin zijn ploeg zit te doorbreken. Het aanwezige publiek in Euroborg is volgens de oefenmeester zondagmiddag meer nog dan anders een belangrijke factor, die de ploeg met de steun kan helpen. “We zijn allemaal teleurgesteld in de laatste wedstrijden. Niet alleen de supporters, wij ook. Emoties uiten kan en mag, maar ik hoop ook dat iedereen beseft dat we dingen samen doen,” zegt Van de Looi.
Samen
“We hebben het eerste seizoen samen de play-offs gewonnen, vorig jaar samen de bekertriomf gevierd en zitten nu samen in een lastige situatie. We moeten nu dan ook samen de schouders eronder zetten. We beseffen heel goed dat wij als team daarin een rol spelen; hoe we aan de start staan en hoe we presteren. Ik snap de sentimenten bij de supporters heel goed, ze hebben het recht om kritisch te zijn – dat zijn we zelf ook – en we moeten er nu ook samen uit zien te komen. We kunnen extra steun zondag heel goed gebruiken.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard