string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Hele slechte wedstrijd’.

Zondag 14 september 2014 om 18:41

Trainer Erwin van de Looi was zondagmiddag realistisch en had gezien dat zijn ploeg op alle fronten was afgetroefd door een beter SC Cambuur. Zijn collega Henk de Jong vond dat zijn ploeg het na de rode kaart het ‘fantastisch’ voor elkaar had.

Van de Looi: “We zijn hier naar toegekomen met behoorlijk wat voornemens. Maar daar is helemaal niks van terecht gekomen. Dat had met de tegenstander en met onszelf te maken. Om te beginnen de complimenten aan Cambuur. Ze hebben uitstekend gespeeld. Daar was niks op aan te merken.”
“Zelf hebben we op alle aspecten van het voetbal verloren. We hebben slecht verdedigd en slecht druk gezet. En normaal kunnen we goed voetballen en dat hebben we vandaag te weinig gedaan. Dan krijg je het lastig tegen een ploeg die het gewoon goed doet. Met 1-0 achter en een rode kaart weet je dat het een moeilijke middag gaat worden. Het was een hele slechte wedstrijd. We gaan dit uitvoerig nabespreken en willen beter voor de dag komen in Utrecht en willen laten zien wat we in de eerste vier duels ook hebben laten zien.”
De Jong: “FC Groningen is een ploeg die al maanden goed draait. We hebben gekeken waar onze kansen liggen en dat ging de eerste helft goed tot de opbouw op het middenveld. Het vinden van onze eigen spitsen was nog een probleem en ook ontbrak de diepte bij de middenvelders. Dan maak je geen goals en creëer je weinig kansen.”
“In de tweede helft hadden we het geluk dat de goal wel viel en toen ook nog de rode kaart voor Groningen. Vaak zie je dat een ploeg met elf man het dan moeilijk krijgt, maar ik vond ons juist wel aardig voetballen. Na een moeilijke fase, hadden we het vervolgens fantastisch voor elkaar. Ook de wissels Narsingh, Van de Streek en Meleg krijgen de complimenten. Uit bij PSV liggen er volgende week opnieuw kansen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard