string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Groep beschikbare spelers wordt breder’.

Vrijdag 05 december 2014 om 15:19

FC Groningen kende de afgelopen weken goede resultaten tegen de topclubs PSV en FC Twente. De ploeg van trainer Erwin van de Looi staat aankomende zondag voor een nieuwe uitdaging, wanneer sc Heerenveen op bezoek komt in Euroborg, en de Derby van het Noorden op het programma staat. De oefenmeester kan tegen de Friezen beschikken over een fitter wordende selectie.

Van de Looi zette tijdens het wekelijkse perspraatje enkel een streep door de namen Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Danny Hoesen. De laatstgenoemde werd na zijn rode kaart van vorige week tegen FC Twente voor twee duels geschorst. Bakker en Ben Moussa zijn nog altijd geblesseerd.
Niveau
“Voor de rest zou iedereen zondag een rol kunnen spelen tegen sc Heerenveen,” aldus Van de Looi. “Het is mooi dat de groep beschikbare spelers weer breder wordt. Je ziet op de trainingen dat het niveau in de partijen van elf tegen elf omhoog gaat en de basisploeg daardoor steeds beter wordt getest.”
De trainer hield nog wel een slag om de arm wat betreft enkele spelers. Zo is Dino Islamovic nog een twijfelgeval, nadat hij vorige week geblesseerd terugkeerde van een trip met Jong Zweden, en hebben Henk Bos en Nick van der Velden na hun blessures nog geen wedstrijdminuten kunnen maken.
“Het is logisch dat deze spelers niet direct voor negentig minuten inzetbaar zijn, maar ze zijn wel weer blessurevrij. Het is de bedoeling dat de spelers, die de afgelopen tijd geblesseerd waren, weer wedstrijdminuten gaan opdoen in de Beloften op maandag tegen FC Volendam. Het spelen van echte wedstrijden is toch altijd anders dan trainingen, maar desondanks zijn de genoemde spelers tegen Heerenveen inzetbaar.”
Keuze
De plek van Hoesen in de punt van de aanval wordt waarschijnlijk ingevuld door Jafar Arias of Mimoun Mahi. Over die keuze wilde Van de Looi nog niet te veel uitweiden. “Er is een vrij groot verschil tussen beide type spelers. Mahi is bewegelijker, op zoek naar ruimtes en zwerft daardoor iets meer over het veld. Arias is fysiek sterker en meer een aanspeelpunt, een kapstok waar je het team aan kunt ophangen. In de keuze die we maken, houden we uiteraard ook rekening met de andere spelers in het team. We willen daarbij ook niet te veel gaan schuiven binnen het elftal.”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard