string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Gisteren al het gevoel dat het niet mis kon gaan’.

Zondag 18 mei 2014 om 19:19

Trainer Erwin van de Looi zat na afloop van FC Groningen-AZ zonder zijn collega Dick Advocaat achter de desk voor de persconferentie. Die was in goed overleg alvast aan de terugreis naar Alkmaar begonnen.

Van de Looi: “Het is fantastisch. Het is gelukt wat we wilden. We zijn dan ook ongelofelijk blij. Vanochtend kreeg is een SMS’je van Arjen Robben met ‘zet de kroon op een fantastisch seizoen’. En zo voelde het ook echt. In de ploeg was er de focus en gisteren op de training hadden we eigenlijk al het gevoel dat het niet mis kon gaan.”
“Dat is al een tijdje aan het groeien. We zitten in een flow en op de trainingen zie je de kwaliteit in simpele dingen. De concentratie is hoog. De weg naar de play-offs toe was lastig, maar we hebben ons erin vastgebeten en niet meer losgelaten. De vier wedstrijden hebben we uitgestraald dat we alleen voor de winst gingen en dan win je ook.”
“Tot slot van het seizoen wil ik de spelers, staf, publiek bedanken. Ik was hier wat later op de persconferentie, want de sfeer in het stadion was prachtig. Ik hoop dat iedereen er woensdag weer is op de Grote Markt. Dan kunnen we het feestje nog eens dunnetjes over doen.”
Advocaat zei eerder voor de camera’s van Fox: “We hebben er alles aan gedaan en ik kan mijn ploeg helemaal niets verwijten. Ik voel me niet behoorlijk leeg. Het hele seizoen hebben we in onze uitwedstrijden al problemen gehad. En bij Groningen uit, wie heeft het daar niet moeilijk?”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard