string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Genoten van de ploeg’.

Zondag 30 november 2014 om 19:34

Trainer Erwin van de Looi zag hoe zijn ploeg na zes uitduels zonder zege weer eens drie punten pakte op vreemde bodem. Voor Alfred Schreuder van FC Twente was het juist de eerste thuisnederlaag na een reeks van 27 ongeslagen duels in de Grolsch Veste.

Erwin van de Looi: “We hebben vorige week een goed resultaat gehaald tegen PSV en wilden deze lijn doortrekken in een zware uitwedstrijd. Ik denk dat we opnieuw lef hebben getoond en verder vooruit hebben gespeeld op het moment dat daar mogelijkheden lagen. We werden bij fases teruggedrongen, maar hebben na de balveroveringen wel proberen te voetballen. Van daaruit hebben we de wapens voorin bediend, waarin met name Jarchinio Antonia gevaarlijk was. Na de eerste vijf minuten waarin we het lastig hadden, kwamen we verdiend op een 2-0 voorsprong. En daarna kunnen we onszelf verwijten dat we er niet meer uit hebben gehaald.”
“In de tweede helft kwamen we verdedigend niet aardig in de problemen, maar hebben we voetballend ook niet genoeg kunnen laten zien. Het uitvallen van Antonia hielp daarbij niet. We bleven tot de rode kaart vrij eenvoudig op de been. Daarna werd het nog even billen knijpen, maar we hebben het overleefd. We hebben de drie punten uit het vuur kunnen spelen, mede door fantastisch verdedigend werk. Ik heb genoten van de inzet en strijd van de ploeg. We hebben met inzet en strijd gespeeld en hebben vooruit durven voetballen. We hebben de weg omhoog ingezet en dat gaat de ene keer met de steilere lijn. Vandaar was wat dat betreft een flinke sprint tussendoor.”
Alfred Schreuder: “Graag wil ik FC Groningen feliciteren met de overwinning. Die zege is ook verdiend. Wij begonnen goed met twee kansen voor Ziyech en Martina, maar daarna werd het steeds minder in de wedstrijd. We leden veel balverlies en brachten bij balbezit te weinig. We wisten dat Groningen compact zou staan en hebben er niet goed doorheen gevoetbald.”
“Bij de 1-0 achterstand was er nog geen probleem, maar de 0-2 was wel een mentale tik. Daarna werd het bij ons nog slordiger. In de tweede helft hebben we het verdedigend anders neergezet en nog maar weinig weggegeven. Maar pas na de rode kaart gingen we er echt in geloven. We hebben nog alles geprobeerd, maar het is helaas niet gelukt om gelijk te komen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard