string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Gemengde gevoelens’.

Zondag 01 september 2013 om 16:41

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen had na afloop van FC Groningen – Ajax gemengde gevoelens over de wedstrijd. Hij was blij met het behaalde punt, maar niet met de uitvoering in met name de eerste helft. Trainer Frank de Boer van Ajax was ‘teleurgesteld’.

Van de Looi: “We hebben in de eerste helft te weinig gebracht. Het eerste afstandsschot van Ajax vliegt er dan ook nog meteen in. We hadden eerder druk willen zetten op Ajax en daar hadden we moeite mee. Ook het lef om van achteruit door te stappen en te ‘prikken’ ontbrak in die fase. Het was te vlak.”
“In de tweede helft hebben we meer risico genomen met Zeefuik verder vooruit. We kwamen beter in de wedstrijd en gingen met nog meer risico toen Richairo Zivkovic erin kwam. Achterin gaven we automatisch ook iets meer mogelijkheden weg. Uiteindelijk hebben we een wapen gebruikt, onze spelhervattingen. Dan kunnen we nog winnen en verliezen in de slotfase, maar blijft het 1-1. Ik ben blij met een punt, maar niet met de uitvoering van met name de eerste helft. Vandaag gemengde gevoelens.”
De Boer: “Hier zit een teleurgestelde coach omdat we twee punten hebben laten liggen. We dachten een zorgeloze middag tegemoet te gaan en hadden controle over de wensen. Ook kregen we kansen op de 0-2. Groningen was uit standaardsituaties gevaarlijk en daar lieten we ons verrassen, gecombineerd met een blunder van keeper Kenneth Vermeer. En dan verlies je ook nog bijna in de laatste seconde.”
“Het was onnodig omdat we eerder de trekken hadden moeten overhalen. Achterin stond het positioneel goed en ook het middenveld stond goed. Maar in de aanval was het niet goed. Daarom heb ik Sigthorsson ook gewisseld. Tweederde van de ploeg speelde dus goed en het laatste deel minder. FC Groningen bleef ook lang rustig en geduldig. Wij maakten vaak de juiste keuzes, maar in de afronding was het niet voldoende. De wedstrijd kantelt door een slaapmoment. Met een gelijkspel daar schiet je niks mee op.”
Over de tegengoal: “Er ontbrak de alertheid om ten koste van alles een tegengoal te voorkomen. Zelfs het feit dat Groningen daar mag inkoppen was een kwalijke zaak. Twee keer eerder in de wedstrijd was de bal op exact dezelfde manier al bij de tweede paal ingekopt. Dat mag niet nog een derde keer gebeuren.”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard