string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Fase van billenknijpen’.

Zaterdag 21 september 2013 om 23:27

Trainer Erwin van de Looi was tevreden over de eerste tien minuten van de eerste helft en de eerste twintig van de tweede helft. Zijn voornaamgenoot Koeman zag zijn ploeg in de eerste helft goed spelen.

Van de Looi: “In de eerste tien minuten van de eerste helft speelden we in een goed tempo rond. RKC stond echter goed en compact en na een aantal foutjes van onze zijde sloop er wat onzekerheid in de ploeg. De wedstrijd kantelde en RKC kwam er vaker gevaarlijk uit. We hadden bovendien moeite de bal te houden. Ook na de rode kaart konden we het nog niet uitspelen.”
“In de rust hebben we wat omgezet en zijn we achterin met twee linkspoten gaan spelen. Dat pakte goed uit want in de eerste twintig minuten konden we flink druk zetten, voorzetten geven en waren er momenten voor de goal van de tegenstander. De 1-0 en 2-0 waren in mijn ogen dan ook logisch. Terwijl RKC bijna dood en begraven was, werd een fout bij ons uitstekend afgestraft en viel de 2-1.”
“Daarna werd meteen duidelijk hoe broos het vertrouwen is en het gebrek aan lef aanwezig. We durfden even niet meer vooruit te spelen en de angst sloop er weer in. In die fase was het billenknijpen en uiteindelijk maakten we in de extra tijd nog twee goals en wordt de overwinning met 4-1 geflatteerd. De eerste tien minuten van de eerste helft en eerste twintig van de tweede helft waren goed, we scoorden vier doelpunten in een thuiswedstrijd en dat waren mooie, goede goals. De drie punten zijn meer dan welkom.”
“De samenwerking met het publiek was overigens ook een positief punt. Bij het ingaan van de rust was men niet tevreden en dat mogen de supporters dan ook laten blijken op dat moment. Na de 2-1 zag je juist dat we extra ondersteuning kregen op het moment dat de ploeg er even doorheen zat en dat geholpen. Da’s dus mooi meegenomen.”
Koeman: “De eerste helft hadden wij het betere van het spel, hoewel we misschien minder balbezit hadden. We hebben een aantal kansen en mogelijkheden kunnen creëren. De wedstrijd kantelt met de rode kaart. Het was een domme rode kaart, in mijn ogen. Een verdediger moet in zo’n situatie blijven staan en niet gaan liggen. Jonas Ivens is een geroutineerde verdediger en Zeefuik stond met de rug naar de goal en ook nog dertig meter daar vandaag. Dan mag je niet zo’n overtreding maken. Toch zijn we ook in het restant van de eerste helft niet in de problemen gekomen en hebben we nog een schot op de paal gehad.”
“In de tweede helft wisten we dat Groningen zou wisselen omdat William Ekong nog wat problemen had aan de bal. Groningen speelde agressiever en meer naar voren en we moesten voor de tweede keer wisselen omdat Tavares tegen de tweede gele kaart aan zat. Braber moest ondanks last van zijn schouder doorspelen omdat we Romeo Castelen wilden wisselen. Hem hebben we de komende maanden nog hard nodig en hij had nog maar weinig gespeeld in de afgelopen periode.”
“We kwamen terug in de wedstrijd met de 2-1 en toen liet Beauguel, twee meter lang en twee meter breed, zich zomaar van de bal zetten en speelde Groningen het goed uit. Vervolgens kan een vrije trap nog vrij ingekopt worden. Met 2-1 had ik kunnen leven, maar met 4-1 niet. We moeten daar echt nog grondig over praten. Met elf man had er vanavond misschien meer ingezeten dan nul punten. Maar dat is niet gebeurd. Een grote nederlaag had vanavond niet gehoeven.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard