string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Er zit veel energie in het team’.

Vrijdag 16 oktober 2015 om 16:03

FC Groningen trapt zaterdagavond om 18.30 uur in Euroborg de competitie weer in gang tegen Willem II. De negende speelronde van de Eredivisie begint een dag later dan normaal vanwege de interlandperiode van afgelopen week. De ploeg van trainer Erwin van de Looi gebruikte het voetballoze Eredivisie-weekend om energie op te doen voor weer een nieuwe drukke periode, te beginnen met de wedstrijd tegen de Tilburgers.

De trainer zei tijdens het gebruikelijke perspraatje voor officiële wedstrijden dat het goed was geweest voor spelers en staf om een paar dagen vrijaf te hebben gehad. “Het pittige blok wedstrijden hebben we voor de interlandperiode niet goed kunnen afsluiten en daardoor was het fijn om even afstand te kunnen nemen. We hebben deze week de draad weer opgepakt en hebben goed kunnen werken aan het uitbouwen van onze speelwijze. Dat is iets waaraan je in een periode met veel wedstrijden minder toe komt. Het is belangrijk in bepaalde periodes ook echt op het veld te kunnen staan om zaken expliciet te trainen.”
Gretige groep
De oefenmeester van de Trots van het Noorden merkte dat er een gretige groep op het trainingsveld stond. “Er zit veel energie in het team en we willen zaterdag tegen Willem II goed druk zetten, veel kansen creëren, scoren en laten zien wat we kunnen. Op die manier moeten we de wedstrijd naar ons toetrekken.”
De tegenstander van zaterdagavond is terug te vinden op een veertiende positie met zes punten uit de eerste acht duels. Daarmee heeft de ploeg uit Tilburg vier punten minder verzameld dan FC Groningen. “Je ziet bij Willem II dit seizoen veel wisselingen, ik ben ook benieuwd met welke speelwijze ze in Euroborg zullen aantreden. Het is een voetballende ploeg en er zit een goed idee achter. Dat hebben ze vorig jaar wel aangetoond.”
Zin
“Willem II heeft spelers met voetballend vermogen op het middenveld en genoeg keuze voorin om op verschillende manieren te spelen. Met snelheid of juist met een balvaste spits. Wat ze precies gaan doen, zullen we zaterdag wel zien. Wij moeten voornamelijk van onszelf uitgaan, ons eigen spel spelen, energie leggen in de wedstrijd en doen waar we aan hebben gewerkt. Dat zag er op de training uitstekend uit en dat moeten we morgenavond (zaterdag – red.) in een volle Euroborg laten zien. We hebben er veel zin in.”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard