string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Een mooie finalesfeer’.

Woensdag 14 mei 2014 om 16:15

Trainer Erwin van de Looi begint donderdagavond in Alkmaar met zijn ploeg aan de finale van de play-offs om Europees voetbal. “Aan de hele sfeer rond de FC en in heel Groningen merk je dat er een mooie finalesfeer heerst,” aldus de FC-trainer die bezig is aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer in de Eredivisie.

Van de Looi begon met een terugblik op de dubbele ontmoeting in de halve finales tegen Vitesse. “We hebben tegen Vitesse een goede stap gezet op weg naar ons doel. We hebben zaterdag goed gespeeld en verdiend gewonnen. Ook het tweeluik hebben we in mijn ogen verdiend gewonnen. Het is een mooie stap op weg naar het winnen van de play-offs. Bij de start van de play-offs gaf ik alle ploegen 25 procent kans op de winst en als er dan voor de finale nog twee teams over zijn, dan zijn de kansen logischerwijs wat mij betreft ‘fifty-fifty’. Zo schat ik het althans in.”
Finalesfeer
Ruim negen maanden na de start van de competitie is Groningen nog steeds in de race voor een prijs. “Het is mooi dat we tot het einde meedoen om het Europese ticket. Aan de hele sfeer rond de FC en in heel Groningen merk je dat er een mooie finalesfeer heerst. Dat komt natuurlijk ook doordat GasTerra Flames in de finale van de basketbalplay-offs staat. Je merkt aan alles dat het leeft. Mooie reclame voor de topsport in Groningen.”
Van de Looi haalt een doelstelling aan, die als geslaagd beschouwd mag worden. “Tijdens mijn allereerste persmoment van dit seizoen noemde ik al de wisselwerking tussen publiek en spelers. Dat heeft uiteraard ook alles te maken met de resultaten, maar je merkt duidelijk dat er sprake is van binding. Naar Roda JC, naar Vitesse en ook donderdag naar AZ gaan er veel FC-supporters mee om de ploeg te steunen. Het wordt dus weer druk in het uitvak en dat doet ons goed. Ook is het fijn te horen dat de kaartverkoop voor zondag goed loopt. Wij laten ons er echter niet door afleiden. Wij focussen ons zoals altijd op het voetbal.”
Selectie
Voor de eerste finalewedstrijd heeft Van de Looi nagenoeg iedereen beschikbaar. “Krisztian Adorjan is echter afgehaakt na een botsing op de training, eerder deze week met een doelman. Ook Angelo Cijntje is nog niet wedstrijdfit. Hilal Ben Moussa en Henk Bos zijn de langdurig geblesseerden. Nick Bakker en Stefano Magnasco doen dit seizoen ook niet meer mee, maar er was wel goed nieuws over hen te melden. Er is geen nieuw knieletsel geconstateerd bij Bakker. Zijn knie heeft alleen een flinke opdoffer gekregen. En de arm van Magnasco is onderzocht en ziet er goed uit. Voor hem is het de komende weken ook een kwestie van optrainen naar het nieuwe seizoen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard