Van de Looi: ‘Echte werk gaat weer beginnen’

17 januari 2014

Na vier weken ‘winterstop’ staat voor FC Groningen de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. Na twee verloren oefenduels de eerste officiële krachtmeting van het jaar 2014.

Na het vertrek van Emil Johansson bestaat de eerste selectie nog uit 23 spelers. Van hen zijn er zes niet inzetbaar tegen RKC Waalwijk. Stefano Magnasco is geschorst, Luciano da Silva en Nick van der Velden zijn niet wedstrijdfit. Rasmus Lindgren, Henk Bos en Nick Bakker zijn nog geblesseerd. Vanuit de Beloften-kern heeft Hans Hateboer zaterdagavond in Waalwijk een basisplaats. Hij vervangt de geschorste Magnasco als rechtsback. Verder zitten Richairo Zivkovic en Stefan van der Lei bij de eerste selectie. William Ekong en David Texeira ontbreken bij ‘de achttien’.

Debutant
Trainer Erwin van de Looi: “Het echte werk gaat weer beginnen en dat is leuk. We hebben een goede voorbereiding gedraaid, onder meer op trainingskamp. We hebben prima kunnen werken en hebben hard gewerkt. We zijn er klaar voor om morgen te gaan vlammen. Onderdeel van ons beleid is de jeugd een kans te geven. We gaan morgen starten met Hans Hateboer. We zijn zeer benieuwd hoe hij het gaat invullen. Hij heeft het afgelopen halfjaar een goede ontwikkeling laten zien.” Scenario’s
Over tegenstander RKC Waalwijk: “Het is een lastige, stugge ploeg. Ze weten bovendien wat ze goed en minder goed kunnen. Het is een volwassen ploeg die fysiek sterk is. Tegen de betere teams hebben ze uitstekende resultaten laten zien. De verschillende scenario’s zijn bekend van hun opstelling, maar we weten nog niet exact wie bij RKC zullen spelen. Wij zullen zelf in ieder geval goed moeten zijn. We hebben in Spanje stappen gemaakt in de manier van spelen en opbouwen. Het scoren moest nog beter. Morgen zullen we het in de praktijk moeten laten zien dat het eruit komt.”

Laatste nieuws