string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Drie punten over de streep getrokken’.

Zondag 22 november 2015 om 10:14

Trainer Erwin van de Looi was na afloop van Graafschap-Groningen blij met de eerste uitoverwinning van het seizoen. Zijn collega Jan Vreman van De Graafschap was tevreden over de eerste helft, maar vond dat zijn ploeg na rust te weinig bracht.

Van de Looi (FC Groningen): “We waren al een tijdje op zoek naar onze eerste uitoverwinning van het seizoen. Die hebben we nu gelukkig binnen, al is november wel een beetje laat. Maar we zijn er niet minder blij mee. Het was vanavond een terechte overwinning, maar het ging niet gemakkelijk. We hebben in de eerste helft kansen gecreëerd uit goede aanvallen en scoorden ook een mooie goal. Aan de andere kant was De Graafschap een aantal keren gevaarlijk door opportunistische ballen en lange ballen. Daar hadden we moeite mee.”
“In de rust hebben we het daarover gehad. In de tweede helft vond ik ons de betere ploeg tot aan de 0-2. Daarna hebben we te weinig gevoetbald. We hadden moeten door voetballen naar de 0-3 en hadden daarvoor mogelijkheden en ruimte genoeg voor gehad. Uit het niets kwam er toen die handsbal en kwamen ze terug tot 1-2. Uiteindelijk hebben we de drie punten over de streep getrokken. Dat is goed en mooi. Op de ranglijst zijn we in de groep gebleven waar we graag bij willen staan.”
Vreman (De Graafschap): “In de eerste helft hadden we veel mogelijkheden op de rand van de zestien. Het enige dat ik de groep kan kwalijk nemen in de eerste helft, was dat we daar niet meer mee gedaan hebben. Voor de rust hebben we het goed ingevuld. We hadden het lastig met Groningen, maar dat was te verwachten.”
“In de tweede helft heb ik dat niet meer teruggezien. We hebben dat in de rust aangeven, maar het was teleurstellend. Ook bij de 1-2 hadden we nog de hoop dat er wat ging gebeuren. Maar dat bleef achterwege. Al met al hadden we op basis van de eerste helft meer verdiend, maar hebben we over de hele wedstrijd verdiend verloren.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard