string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Doelkansen niet benut’.

Donderdag 10 december 2015 om 22:31

Trainer Erwin van de Looi concludeerde dat het behaalde punt op basis van de eerste 65 minuten verdiend waren geweest. Zijn collega Fonseca van SC Braga vond dat zijn ploeg mocht genieten van de behaalde poulewinst.

Van de Looi: “Ik vond dat we prima aan deze wedstrijd begonnen en onze intenties ook duidelijk waren. We speelden om te winnen en hebben de eerste 65 minuten van de wedstrijd heel aardig gespeeld. We hebben kansen gekregen om te scoren en niet veel weggegeven in die fase.”
“In de laatste 25 minuten werden de afstanden tussen de linies grote. Met Rafa Silva en Alan kwamen ze een aantal keren door en was het voor ons alle hens aan dek. We hebben diverse corners weggegeven, maar hebben die fases overleefd. En het was in mijn ogen dan ook verdiend dat we een punt hebben behaald.”
“Over deze wedstrijd ben ik ‘half’ tevreden, namelijk over het eerste deel van 65 minuten. Zoals in de vorige Europese wedstrijden bleek dat we de kansen niet vaak wisten te benutten. Op dit niveau moet je ze wel benutten om een rol te kunnen spelen. Braga geeft zelf normaal gesproken ook al weinig kansen weg.”
Fonseca: “We hebben vandaag kansen gehad om te winnen, maar laten we het erop houden dat we de doelpunten hebben bewaard tot het juiste moment. We hadden het in het eerste uur moeilijk maar in de tweede helft kregen we na een kwartier wel grote kansen, die we vergaten af te maken.”
“We kijken nog niet echt vooruit naar de volgende ronde. Vanavond gebruiken we om te genieten van deze overwinning en de winst in de groepsfase, iets dat de club nog niet eerder is gelukt. We zijn boven Marseille geëindigd, dat een tien keer zo hoge begroting heeft. Maar in de volgende ronde zullen we nog weer tegenstanders van groot formaat treffen. Deze missie is nu volbracht, maar we hebben ons einddoel nog niet bereikt.”

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’