string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘De Leeuw gaf aan eruit te willen’.

Zondag 28 september 2014 om 17:42

Trainer Erwin van de Looi was na afloop van Groningen-Willem II blij met de punten, maar niet met de uitvoering. Zijn collega Jurgen Streppel vond dat zijn ploeg een punt had verdiend aan de wedstrijd in de zevende speelronde.

Van de Looi: “Het was voor ons een belangrijke thuiswedstrijd na twee nederlagen in uitduels. Er zat best wat druk op. In de eerste helft was het te voorzichtig, traag in de opbouw. De afstanden waren te klein en we konden weinig creëren. Verdedigend hadden we het wel redelijk voor elkaar. We kwamen gelukkig op voorsprong door de penalty.”
“De eerste minuten van de tweede helft waren wel voor ons, maar die mogelijkheden lieten we liggen. Willem II kreeg de overhand. Desondanks lagen er nog mogelijkheden, maar die hebben we niet gepakt. Het bleef billenknijpen en gelukkig is het wel gelukt de drie punten te pakken. Met de uitvoering ben ik niet tevreden.”
De FC-trainer lichtte nog even de wissels toe: “Tom Hiariej was geblesseerd en werd vervangen door Hans Hateboer. Michael de Leeuw gaf op een gegeven moment ook aan eruit te willen omdat hij ‘leeg’ was en Danny Hoesen ging helaas ook met een blessure hinkend van het veld.”
Streppel: “Ik zit hier met een vervelend gevoel. Ik denk dat we onszelf tekort hebben gedaan door niet minimaal met een punt hier vandaan te komen. Ik denk dat dat namelijk wel verdiend was geweest. In de eerste helft vond ik beide ploegen gezapig. Het duurde lang voordat de bal veroverd werd. Dat kwam ook omdat het positiespel van Groningen van achteruit goed verzorgd is.”
“We gaven niet veel weg, maar kregen geen druk op de bal. De eerste helft leek naar de rust te kabbelen, maar toen  kwam de terechte penalty voor Groningen en de 1-0. We hadden vervolgens tweemaal een kans kunnen krijgen uit een strafschop. In de tweede helft wilden we het positiespel verbeteren en meer kansen creëren. Dat laatste gebeurde twee à drie keer, met name door Cabral en Wuytens. Er had meer ingezeten vandaag. En het begint met honderd procent arbeid leveren bij balverlies.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard