string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Concurrentie is voor iedereen goed’.

Vrijdag 12 september 2014 om 15:26

FC Groningen speelde twee weken geleden de laatste competitiewedstrijd en won in Euroborg met 2-0 van landskampioen Ajax. Een dag na de overwinning op de Amsterdammers sloot de transfermarkt en werd duidelijk dat Mimoun Mahi de laatste versterking van de zomerwindow was.

Trainer Erwin van de Looi kwam op het wekelijkse perspraatje ter voorbereiding op de wedstrijd tegen SC Cambuur nog eenmaal terug op het sluiten van de markt. “Er is nog het nodige gebeurd sinds onze laatste wedstrijd tegen Ajax,” zegt Van de Looi. “Een dag later sloot namelijk de transfermarkt en hoewel ik daar eerder al op ben ingegaan, wil ik er nog één keer wat over zeggen. Het is ons helaas niet gelukt om ons verder te versterken. Dat wilden we wel, waardoor ik met gemengde gevoelens terugkijk op de transferperiode.”
Tevreden
De trainer was content met de groep waarmee hij deze zomer de voorbereiding startte. “Ik vind dat we goed hebben ingespeeld op de wijzigingen in de selectie voor aanvang van het seizoen en ben ook tevreden dat we met name jongens als Tjaronn Chery, Eric Botteghin en Michael de Leeuw hebben weten te behouden voor de club. Waar ik minder tevreden over ben, is de vervanging voor de vertrokken Filip Kostic en Stefano Magnasco. We hebben met Mimoun Mahi een speler gehaald met veel potentie voor de toekomst, maar we hadden ook nog graag twee spelers aan de selectie toegevoegd, die voor directe kwaliteit en concurrentie konden zorgen.”
Om met een volledige groep te trainen, doet Van de Looi dit seizoen geregeld een beroep op jongere spelers uit de B-kern of de A-jeugd. “Deze jonge jongens zijn onderweg, maar nog niet op het niveau dat wij nastreven. Daarnaast is het voor deze jongens iedere dag pittig om op het hoogste niveau te trainen. Je moet voorzichtig zijn dat je ze niet overbelast en dat iedereen naast fit ook fris in het hoofd blijft.”
Duidelijk
De oefenmeester geeft duidelijk aan dat zijn woorden niet als verwijt naar wie dan ook binnen de club moeten worden uitgelegd. “Deze kern is alleen vrij smal en daardoor ben je kwetsbaar bij schorsingen en blessures. Daarnaast is concurrentie in je groep voor iedereen goed. Maar we hebben de beslissingen samen genomen en goed afgewogen. Je moet geen spelers halen om het halen. Daarnaast ben ik tevreden over de kern van de spelersgroep, er staat een goede groep.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard