string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Als leeuwen gevochten’.

Maandag 04 april 2016 om 11:43

Trainer Erwin van de Looi was zondagmiddag na afloop van ADO-Groningen zichtbaar opgelucht over de eerste overwinning in zeven wedstrijden. “Complimenten aan de spelers voor het overleven en samen vechten,” aldus de FC-trainer.

Erwin van de Looi (FC Groningen): “We hadden deze overwinning kei- en keihard nodig. De spelers, de staf, de hele club. Dat we zo zouden winnen, dat kun je natuurlijk van tevoren niet bedenken. We begonnen moeizaam en kregen veel corners en vrije trappen tegen. De rode kaart zette de wedstrijd op z’n kop. Het was overleven en samen vechten. Dat is het mooiste dat ik vandaag heb gezien.”
“Dan loopt het zoals het loopt. Soms heb je een beetje geluk nodig. We hebben als leeuwen gevochten. Die basis heb ik de afgelopen weken wel eens gemist. Vandaag was het aanwezig in de groep. We hebben samen en keihard gewerkt. Het goede voetbal komt daarna wel weer, want dat kunnen we wel. Meer heb ik er niet over te zeggen.”
Henk Fraser (ADO Den Haag): “Die eerste goal moet er gewoon in. Dat we vandaag geen resultaat pakken, heeft met die belangrijkste kwaliteit te maken. Daarnaast was er de keeper van Groningen, die een aantal ballen uitstekend pakte. Groningen zat beter in de wedstrijd. Wij hebben ruim voldoende kansen gehad, maar niet gescoord. Sommigen zullen vinden dat ik niet kritisch genoeg ben naar mijn spelers, maar vandaag heeft de gelukkigste gewonnen. En dat maakt ook onderdeel uit van het spel.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard