string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Alleen door te knokken kunnen we hieruit komen’.

Zaterdag 27 februari 2016 om 23:46

Trainer Erwin van de Looi was na afloop van de nederlaag in Enschede niet te spreken op de wijze waarop de beide tegendoelpunten tot stand kwamen. Deze keer niet uit standaardsituaties, zoals tegen AZ, maar in zijn ogen wel te gemakkelijk. “Bij 1-0 werd het voor hen alleen maar makkelijker,” aldus de Groningen-coach.

Erwin van de Looi (FC Groningen): “We begonnen vandaag okay aan de wedstrijd en kregen in het begin een aantal mogelijkheden. Uit het niets gaven we echter zomaar weer een goal weg. Een bal waarbij we niet met de tegenstander meelopen en we bovendien niet dekken voor de goal. Met vorig week in het achterhoofd, en Twente dat nog iets verder terug kon zakken, werd het met een 1-0 stand alleen maar makkelijker. We leden zelf vaker balverlies in die fase.”
“Na de rust begonnen we ook matig, maar herstelden we ons gaandeweg de tweede helft. In het laatste deel van de aanval was het voor ons lastig kansen te creëren en doeltreffend te zijn. Toen zij uit een tegenaanval met ‘nul restverdediging’ van ons de 2-0 gemaakt werd, was het over en sluiten voor ons. Alleen door te knokken kunnen we hieruit komen. We moeten leren van wat we hebben gedaan. Dat klikt nobel, maar op het moment is het flink irritant. PSV-thuis is volgende week wel zo’n wedstrijd waarin we dingen mooi kunnen omdraaien.”
René Hake (FC Twente): “Ik ben heel blij met de overwinning. Ook mooi dat het gepaard ging met beter spel dan de afgelopen wedstrijden. We hebben de nul gehouden. Wel kregen we gevaarlijke momenten tegen, maar we zijn goed overeind gebleven. Het was een echte teamprestatie. We hebben goed compact verdedigd. Bij balverlies van Groningen, kregen we in de omschakeling de ruimtes die we graag wilden. Kort na rust hadden we sneller moeten uitlopen. Het was voor ons twee keer schrikken met bijna de 1-1. Uiteindelijk denk ik dat we verdiend gewonnen hebben. Een mooie opsteker en we gaan de goede kant op.”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard