Van de Laak en Koç haken af voor Sparta

11 december 2009

Komende zondag speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Voor het duel zijn er twee blessuregevallen bijgekomen. De basis zal in ieder geval op één plek worden aangepast door de enkelkwetsuur van Koen van de Laak.

Het trio geblesseerden Petter Andersson, Ondrej Svejdik en Sepp De Roover is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Jeffrey Rijsdijk revalideert van een meniscus-operatie en Morten Nordstrand kan door zijn hamstringblessure pas na de winterstop weer aansluiten. Oluwafemi Ajilore zit komende zondag de laatste van drie wedstrijden schorsing uit en sluit richting Heerenveen-thuis weer aan bij de eerste selectie.

Koen van Laak raakte vorige week in De Kuip geblesseerd aan zijn enkel en moest toen al tijdens de wedstrijd vervangen worden. Hij is er door de blessure ook zondag niet bij. Serhat Koç viel donderdagavond in het duel van Jong FC Groningen uit met een dikke enkel en is daardoor ook niet inzetbaar. Zoals bekend zal Gonzalo Garcia eveneens geen deel meer uitmaken van de eerste selectie. Goed nieuws was er ook vanuit de ziekenboeg. Middenvelder Frank Olijve maakte gisteravond zijn rentree in de Beloften en sluit aan bij de selectie voor zondag.

Toch heeft Ron Jans behoorlijk wat personele problemen. In zijn periode als trainer van FC Groningen kwam het maar één keer voor dat er meer afwezigen waren dan de huidige zeven geblesseerden en één geschorste. En dat was twee weken terug toen in Euroborg met 2-2 werd gelijkgespeeld tegen NEC. Destijds ontbraken vier geschorsten en zes geblesseerde bij de eerste selectie. “Het basisteam dat er zondag zal staan, is zeker op sterke. Kwantitatief zijn de mogelijkheden beperkt. Met name in aanvallend opzicht. Daarom zullen we een beroep doen op aanvallers uit de Beloften.”

De tegenstander heeft Ron Jans de voorbije maanden geboeid. “Sparta heeft een interessante ploeg. Met drie jongens uit de eigen jeugd op het middenveld, dat goed staat. En voorin een onvoorspelbaar trio spelers, dat veel van positie wisselt. Ze zijn in staat geweest wedstrijden te kantelen waarin ze slecht begonnen. Zoals tegen Feyenoord en PSV. In die duels hebben ze getoond heel goed te kunnen voetballen.”

“Normaal gesproken vind ik dat wij boven Sparta zouden moeten eindigen. Maar dat is nu even niet de realiteit. Dit seizoen is niks zeker. Zonder alle schorsingen en blessures zouden wij een sterker elftal hebben. Momenteel staan we vier plekken achter Sparta. Toch gaan we niet bij de pakken neerzitten. We zijn zo eigenwijs de focus op het linkerrijtje te houden. De ‘comeback’ tegen Heracles in Euroborg is een mooi aanknopingspunt. En bijna op de helft van de competitie hebben we nog voldoende ruimte om te verbeteren en omhoog te blijven kijken.”

Laatste nieuws