Van Boekel garantie voor doelpunten

7 december 2017

Pol van Boekel fluit zondagmiddag voor de 35ste keer een officieel duel van FC Groningen. Het wordt de tweede keer dat de Limburger de wedstrijd Roda JC – FC Groningen leidt. Onder leiding van Van Boekel zijn de wedstrijden tot nu toe een garantie voor doelpunten.

In de voorgaande 34 edities onder leiding van Van Boekel werd er maar liefst 120 keer gescoord. Dat is gemiddeld meer dan 3,5 doelpunten per wedstrijd. Van Boekel floot in de kalenderjaren 2016 en 2017 tot nu toe negen officiële duels van de Trots van het Noorden en die leverden in totaal alleen al 44 liefst goals op. Bijna vijf (!) gemiddeld per wedstrijd.
 
FC Groningen won iets minder dan de helft van het aantal duels met Van Boekel aan de fluit, namelijk vijftien keer. Elf keer stapte groen-wit na het laatste fluitsignaal als verliezer van het veld. Acht keer gaf het scorebord na afloop van de wedstrijd een remise aan.
 
Eén keer eerder
Eén keer eerder floot Van Boekel een duel tussen Roda JC en FC Groningen. Dat was eveneens in december, eveneens in Kerkrade en ook met veel doelpunten. Bijna tien jaar geleden, op 20 december 2008, speelde FC Groningen een zeer sterke wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion, waarbij de thuisploeg met ruime 2-5 cijfers op een nederlaag werd getrakteerd. Spits Marcus Berg was met liefst vier treffers de grote man vlak voor de kerstdagen.
 
Beker
Op 25 oktober van dit jaar reisde FC Groningen ook al naar Kerkrade. Toen in het kader van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van Ernest Faber werd met een 3-1 nederlaag uitgeschakeld. Juninho Bacuna was die avond de maker van de enige Groningse treffer.
 
Pol van Boekel wordt zondagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion bijgestaan door de assistenten Rob van de Ven en Joost van Zuilen. Vierde official is Laurens Gerrits.
 
Speelronde 15 Eredivisie seizoen 2017/2018
Wedstrijd: Roda JC Kerkrade – FC Groningen
Datum: Zondag 10 december 2017
Plaats: Parkstad Limburg Stadion
Aanvang: 12.30 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

Rood voor Van Weert in Zwolle

Laatste nieuws