Valse start voor FC Groningen tegen AZ.

Maandag 29 augustus 2011 om 11:36

Zondagmiddag heeft FC Groningen in een uitverkocht Euroborg met 3-0 verloren van AZ.FC Groningen speelde met dezelfde 11 spelers als tegen ADO Den Haag.

De wedstrijd begon met een snelle tegengoal voor FC Groningen. Al in de 1ste minuut scoorde AZ speler Nick Viergever uit een hoekschop. Dat was voor FC Groningen de eerste wedstrijd, waarin ze een tegendoelpunt kregen in de eerste helft.
Toch bleef Groningen vechten voor de gelijkmaker en dat lukte ook bijna. Dusan Tadic schoot net voor de goal langs, Danny Holla schoot een paar minuten later naast en Lorenzo Burnet was na een solo het dichtst bij een doelpunt, maar de keeper van AZ pakte de bal.
Ook in de tweede helft bleef FC Groningen goed meevoetballen, maar helaas wisten ze niet te scoren. Zelfs Tim Matavz die nog een goede voorzet kreeg van Tadic wist het doel niet te vinden.
Na een uur spelen bracht de trainer Pieter Huistra twee nieuwe spelers in het veld. Danny Holla en aanvoerder Petter Andersson werden gewisseld voor Tim Sparv en Virgil van Dijk. De wissel van Virgil van Dijk werd bijna beloond met een doelpunt, maar helaas kwam zijn schot in de handen van AZ keeper Esteban terecht. Aan het einde van de wedstrijd schoot invaller Gusmundsson nadat hij het halve veld over liep de 0-2 binnen en een paar minuten later scoorde Rasmus Elm de 0-3 binnen uit een vrije trap. Iedereen in het stadion was toen even stil.
Door deze nederlaag staat FC Groningen nu op de 11de plaats met 4 punten. De volgende wedstrijd van FC Groningen is tegen Heerenveen op zondag 11 september in het Abe Lenstra Stadion. De eerst volgende thuiswedstrijd van FC Groningen is op zaterdag 17 september tegen Excelsior om 18:45 uur.
JUNIOR REPORTER
Marc Janssen was deze wedstrijd onze Junior Reporter. Hij schreef vanaf de perstribune een mooi verslag van de wedstrijd. Klik hier om zijn verslag te lezen.
LINE-UP
Gelukkige deelnemers die mee mochten lopen in de line-up voorafgaand aan de wedstrijd waren:
Sander Dreijer/ Rob Eleveld/ Rick Gorter/ Carlo Peverelli/ Thomas Andriessen/ Senna Scholtens/ Linsey Fraiquin/ Danique Middel/ Tristan Heinkens/ Thijs Buring/ Lars Kwint/ Sander Niemeijer/ Twan Zuur/ Raichontly Bentura