string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

United Jeugd Cup: FC Groningen D1 eindigt op tiende plaats.

Zaterdag 15 augustus 2009 om 16:30

Op de sterk bezette United Jeugd Cup in Nieuwegein is FC Groningen D1 op een tiende plaats geeindigd. Na zeges op Nieuwegein en Feyenoord werd het slotduel tegen Sparta met 1-2 verloren.

FC Groningen D1 begon de United Jeugd Cup op zaterdag met een wedstrijd tegen FC Utrecht. Dat duel ging met 2-4 verloren. De Domstedelingen waren fysiek de sterkere ploeg en wonnen dan ook verdiend. Stan Haanstra en Juhnino Bacuna scoorden de twee goals. Vervolgens bleek 1.FC Koln een maatje te groot voor FC Groningen. Het werd liefst 4-0 voor de Duitsers. In een duel waarin de FC weinig liet zien kreeg Rutger Etten een gele kaart. Herstel was er in wedstrijd nummer drie. Werder Bremen werd daarin met 3-2 verslagen. Na een 2-0 voorsprong, via treffers van Stan Haanstra, kwamen de Duitsers sterk terug, mede doordat Juhnino Bacuna in de tweede helft vijf minuten van het veld moest. Uiteindelijk konden de eerste drie punten van het toernooi worden bijgeschreven dankzij de winnende treffer van (opnieuw) Stan Haanstra.
Op de tweede dag was FC Groningen D1 een van de acht ploegen die om de plaatsen 9 tot en met 16 mocht gaan strijden. De openingswedstrijd tegen thuisploeg Nieuwegein werd nipt met 1-0 gewonnen dankzij een treffer van Lukas Siemers. Dave Bosgraaf kreeg van de zwakke scheidsrechter een rode kaart wegens duwen. Vervolgens was Feyenoord de volgende tegenstander. Testspeler Ben Swonsen zette de FC op voorsprong terwijl Stan Haanstra vlak voor tijd de winnende treffer maakte. In het slotduel tegen Sparta werd gestreden om de 9de en 10de plaats. Opnieuw Stan Haanstra zette FC Groningen op voorsprong maar de Spartanen bleken in het slot net iets te sterk.
Overige uitslagen (zaterdag):
FC GRONINGEN A1 2-1 SC CAMBUUR A1
De A-junioren speelden in Glimmen hun voorlaatste oefenwedstrijd. Tom de Ridder en Madjer Lukoki scoorden voor de ploeg van trainer Paul Raveneau. Dinsdag speelt A1 in Winsum tegen het eerste elftal van Viboa. Volgende week zaterdag is NAC in Breda de eerste tegenstander voor FC Groningen in de competitie.
TWENTE/HERACLES D2 5-4 FC GRONINGEN D2
In een boeiend oefenduel over driemaal twintig minuten trokken de Tukkers net aan het langste eind. Jannik Schoon scoorde tweemaal voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra. Ook Dennis Molema en Delano Goeree troffen doel. Aanstaande donderdag speelt D2 in Glimmen voor de beker tegen GVAV Rapiditas D1.
FC GRONINGEN C2 DERDE in AMSTERDAM
Met twee nederlagen en slechts een zege keerde de ploeg van trainer Erik Muntendam terug van een toernooi op sportpark De Toekomst in Amsterdam. In het eerste duel was Ajax met 3-1 te sterk. Richairo Zivkovic zette de FC nog wel op voorsprong. Vervolgens werd Vitesse/AGOVV dankzij twee doelpunten van Youri Schuur met 2-0 verslagen. In het slotduel was Haarlem met 1-0 te sterk. Het toernooi werd gewonnen door Ajax.
Overige uitslagen (zondag):
FC GRONINGEN B1 0-2 KICKERS EMDEN B1
Twee weken voor aanvang van de competitie oefende de ploeg van trainer Peter Moltmaker in Beerta tegen Kickers Emden. Door zwak verdedigen en het missen van enkele goede kansen leden de B-junioren een nederlaag tegen de Duitsers. Volgende week zaterdag is De Graafschap op Corpus den Hoorn de volgende tegenstander in de oefencampagne.
FC GRONINGEN C1 TWEEDE IN HOORN
Op het toernooi van Hollandia bereikte de ploeg van trainer Grafton Holband eenvoudig de finale middels vijf overwinningen. In de poulefase werd achtereenvolgens gewonnen van Barendrecht (2-1), Omniworld (1-0), Hollandia (2-0), Spartaan’20 (2-1) en Zeeburgia (2-0). Saillant detail: in het duel tegen Omniworld lobde Firosan Ademi de bal over doelman Ronald Koeman junior. In de finale, waarin niet werd gescoord, was AFC de tegenstander. De Amsterdammers waren na starfschoppen de sterkste: 14-13.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard