Uitzwaaiwedstrijd in Ten Boer opgeluisterd met vier treffers.

Dinsdag 15 mei 2018 om 22:50

FC Groningen heeft dinsdagavond in Ten Boer een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser vv Omlandia met 4-0 gewonnen. Tom van Weert, Ajdin Hrustic en Juninho Bacuna (2x) tekenden voor de doelpunten. Er waren 1.200 toeschouwers aanwezig bij de laatste oefenwedstrijd van het seizoen.

De omstandigheden op Sportpark Ten Boer waren uitstekend voor de laatste wedstrijd van het seizoen 2017/2018. Lekker weer en niet te warm en een flinke opkomst van zo'n 1.200 liefhebbers langs de lijn. Voor trainers Ernest Faber en Marcel Groninger en voor spelers Yoëll van Nieff en Kasper Larsen waren het hun laatste minuten in dienst van FC Groningen.

In de eerste helft had Groningen de nodige moeite om de verdediging van de amateurs te breken, ook al door uitstekend keeperswerk van doelman Harmsma. Halverwege de eerste helft was het Tom van Weert die de score opende.

In de tweede helft kwamen er vijf verse krachten in de ploeg bij FC Groningen, onder wie Van Nieff en Larsen. De score werd verdubbeld door een afstandsschot van Ajdin Hrustic en liep uiteindelijk nog op naar 0-4 door twee treffers van Juninho Bacuna, die zich morgen – net als doelman Sergio Padt – bij Oranje meldt.

Naast Sergio Padt kwamen Django Warmerdam en Ritsu Doan niet in actie. Mimoun Mahi (blessure) en Uriel Antuna (Mexico onder-21) waren niet aanwezig bij de wedstrijd. De eerste training van het nieuwe seizoen is op zondag 24 juni in Haren. Dan staat Fabers opvolger Danny Buijs voor het eerst voor de spelersgroep.

Begois (46' Hoekstra), Zeefuik (46' Ploem), Te Wierik, Memisevic (46' Larsen), Absalem, Reis, Van de Looi, Hrustic, Drost (46' Van Nieff), Van Weert (46' Freriks), Bacuna.

Toeschouwers: 1.200
Scores: 26' Van Weert 0-1; 67' Hrustic 0-2, 75' Bacuna 0-3, 83' Bacuna 0-4.
Scheidsrechter: Siemen Mulder