Uitzeges B1 en C1; opnieuw verlies A1.

Vrijdag 28 augustus 2009 om 15:10

B1 is de competitie gestart met een 2-1 zege bij NAC Breda. C1 herstelde zich goed na het verlies van vorige week en versloeg Twente/Heracles in Hengelo met 1-0. A1 ging op Skoatterwald nipt onderuit tegen Heerenveen/Emmen.

TWENTE/HERACLES C1 0-1 FC GRONINGEN C1
—————————————————————————
De tweedejaars C-junioren van FC Groningen herstelden zich knap na de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Elinkwijk. De ploeg van trainer Grafton Holband behaalde in Hengelo een 1-0 zege op Twente/Heracles en pakte zo de eerste drie punten van dit seizoen. De beginfase was voor FC Groningen dat ook meteen de leiding nam. Firosan Ademi kwam in de zevende minuut vrij voor de doelman te staan en legde de bal vervolgens af op Yoni Even-Zur die daarop geen fout maakte. In de eerste helft had Firosan Ademi nog twee dotten van kansen maar de doelman van de Tukkers kon hij niet verschalken. In de tweede 35 minuten was de thuisploeg de bovenliggende partij maar echt grote kansen kon het niet creeeren. Met veel strijd en inzet trok FC Groningen C1 de overwinning over de streep.
NAC BREDA B1 1-2 FC GRONINGEN B1
De B-junioren leverden een prima prestatie door de eerste competitiewedstrijd in winst om te zetten. In Breda won de ploeg van trainer Peter Moltmaker met 2-1 van NAC. Via een treffer van Ardavazd Gazarjan nam FC Groningen een 0-1 voorsprong. Ook in het vervolg werden veel kansen gecreeerd maar stond het vizier niet altijd op scherp. De tweede Groningse treffer kwam ook van Gazarjan, maar ditmaal van broer Tigran. In feite werd met dat doelpunt de overwinning veilig gesteld. Pas in de slotminuten konden de Brabanders nog iets terug doen. Nooit eerder behaalde de B1 van FC Groningen zo vroeg in het seizoen een uitzege in een eredivisieduel. Tevens blijft de FC in onderlinge duels tegen NAC Breda ongeslagen.
HEERENVEEN/EMMEN A1 2-1 FC GRONINGEN A1
Het vlaggenschip van de RVO Groningen ging ook in haar tweede wedstrijd, en met dezelfde cijfers, onderuit. Toch kon de ploeg van trainer Paul Raveneau opnieuw terug kijken op een goede wedstrijd. Na ruim een kwartier spelen namen de A-junioren van FC Groningen op curieuze wijze een voorsprong. Doelman Steffen Bakker trapte de bal vanaf de eigen zestien hard weg waarna de bal via een stuit over de goalie van de thuisploeg zeilde. Vlak na rust ging het echter volledig mis. In de 47ste minuut kreeg de thuisploeg een strafschop na handspel in het strafschopgebied: 1-1. Vier minuten later was de tweede tegentreffer uit een counter ook al een feit. In het vervolg nam FC Groningen weer controle over de wedstrijd en kreeg het ook kansen. Paal en lat stonden doelpunten in de weg waardoor de mannen van trainer Paul Raveneau voor de tweede maal binnen een week met lege handen bleven staan.
Overige uitslagen:
FC Groningen D2 oefende in Almere tegen Omniworld en leed een 3-1 nederlaag. De enige Groningse treffer kwam op naam van Lorenzo Valente.
FC Groningen D1 speelde in Norg op het jaarlijkse GOMOS-toernooi en eindigde knap als tweede. Met vier punten uit drie duels werd de halvefinale bereikt. Daarin werd met 2-1 gewonnen van Twente/Heracles. In de finale was Sparta echter met 0-2 te sterk. De vier treffers werden gescoord door Ben Tiemersma (2), Rutger Etten en Juhnino Bacuna.
FC Groningen C2 won het Willem Brinkman toernooi in Schalkhaar. De eerstejaars C-junioren groeiden in het toernooi en bereikten na een 2-0 zege in het laatste pouleduel tegen Rohda Raalte C1 de finale. In de eindstrijd werd de C1 van Vitesse/AGOVV met 1-0 verslagen. De vijf treffers werden gescoord door Richairo Zivkovic (3), Gijs Jasper en Oscar Stolk.