Uitwedstrijd kijken met Green White Bengels leden.

Maandag 19 januari 2015 om 13:45

Afgelopen vrijdagavond begon FC Groningen aan de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen Ajax.

Green White Bengels leden hadden de mogelijkheid om deze wedstrijd op groot scherm te bekijken in Euroborg en maakten hier goed gebruik van. Meer dan 80 GWB-leden, zusjes, broertjes, vaders en moeders kwamen rond zeven  uur aan bij de NoordLease Business Corner om de FC aan te moedigen. Rond half acht werden de bezoekers op  patat en snack getrakteerd, zodat iedereen met een volle maag de wedstrijd kon bekijken.

Om stipt 8 uur had scheidsrechter Wiedemeijer gefloten voor de aftrap en begon de wedstrijd in de Arena. FC Groningen begon fel aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kans via Antonia. De eerste kans voor Ajax was in de 13e minuut voor Kishna, die voor het doel langs vloog. De bal belandde bij Klaassen, maar die kon de bal niet bij een ploeggenoot voor het doel krijgen. Twee minuten later schoot Kishna wel raak, en was er veel boe-geroep te horen in de NoordLease Business Corner, 1-0 voor Ajax. Ajax bleef de eerste helft dreigen maar kwam niet meer tot scoren. FC Groningen had voor de rust nog gelijk kunnen maken maar Antonia wist, oog-in-oog met doelman Cillessen, niet te scoren.

De tweede helft begon Groningen weer goed, maar dit resulteerde niet in echte grote kansen. In de 76e minuut kreeg Antonia zijn beste kans maar ook deze belandde naast het Ajax-doel, tot verbazing van de GWB-leden.  In de laatste minuten kreeg Padt nog een applaus voor zijn goeie redding op een schot van Milik. Helaas kon Padt daarna niet voorkomen dat Kappelhof in de laatste minuut ongelukkig de 2-0 in het doel gleed.

Na het laatste fluitsignaal vertrokken de GWB-ers naar huis. Ondanks het verlies was het een geslaagde avond, met uitzondering van de uitslag,  zeker voor herhaling vatbaar!