Uitdagende test voor onder-23 bij DVS’33 in Ermelo

26 januari 2018

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag om 14.30 uur op het kunstgras van DVS’33 in Ermelo. Het is een duel tussen de nummers 5 en 4 van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag. Er is zaterdag één thuiswedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn. De onder-15 speelt vanaf 12.45 uur tegen DWS.

Trainer Alfons Arts staat er met zijn team halverwege de tweede periode van de Derde Divisie Zaterdag uitstekend voor. Met 13 punten uit vijf van de elf te spelen duels bekleedt Jong FC Groningen momenteel de koppositie. DVS’33 is met 9 uit 5 in de tweede periode én drie zeges op rij ook een ploeg in vorm. “DVS won twee weken terug de derby bij VVOG met 6-0,” benoemt Arts. “Dat zegt toch wel iets. Bovendien hebben ze zich in de winterstop ook nog eens versterkt. En ze beschikten al over een prima selectie met kracht en snelheid en scorend vermogen. Het is een club met ambitie.”

Omstandigheden
Arts weet wat hem met zijn ploeg te wachten staat op het kunstgras in Ermelo. “We spelen weer onder hele andere omstandigheden dan afgelopen weekend. Het is een mooie uitdaging voor onze jonge ploeg. We spelen graag onder grote weerstand tegen goede ploegen. Het is een echte test om te zien of we de gewenste stappen hebben gemaakt.”

De ploeg van Arts is fit en compleet. “We hebben een aantal spelers minuten kunnen laten maken in een combinatieteam met onder-19, afgelopen dinsdagavond. Verder zijn de jongens die mee zijn geweest met de eerste selectie naar het trainingskamp in Spanje prima bezig. Zij hebben de opdracht om de ervaring die ze daar hebben opgedaan, weer te delen met de rest van de groep. We gaan zaterdag vol vertrouwen naar Ermelo.”

Programma opleiding zaterdag 27 januari
FC Groningen o.15 – DWS o.15 (12.45 uur)
FC Groningen o.12 geen competitie
PEC Zwolle o.17 – FC Groningen o.17 (10.30 uur)
DVS’33 – FC Groningen o.23 (14.30 uur)
Almere City o.13 – FC Groningen o.13 (14.30 uur)
AZ o.19 – FC Groningen o.19 (15.30 uur, beker)

Laatste nieuws