Tweede winst C2 in Denemarken; D1 verslaat Cambuur.

Vrijdag 07 mei 2010 om 19:49

D1 won in haar voorlaatste wedstrijd van SC Cambuur. C2 vertoefde de afgelopen dagen in Denemarken en won daar beide oefenduels.

RVO FC GRONINGEN C2 IN DENEMARKEN
Na een reis van acht uur zijn de eerstejaars C-junioren van RVO FC Groningen gisteren aangekomen in Herfolge (Koge). Na het complex te hebben verkend volgde een welverdiend diner. Vervolgens werd een zaalvoetbaltoernooi gehouden. Aan het eind van de avond hielden de spelers een waar kussengevecht met in elk geval tot gevolg dat iedereen als een blok in slaap viel.
Op vrijdag was er een druk programma voor de jeugdige spelers. In de ochtend werd er getraind en ‘s middags was er een voetvolleytoernooi. ‘s Avonds volgde dan de eerste oefenwedstrijd met als tegenstander Herfolge BK. Dit duel werd met 2-3 gewonnen. Kasper Oldenburger scoorde tweemaal terwijl Gijs Jasper eenmaal trefzeker was. Europees gezien derhalve geen slecht resultaat in een uitwedstrijd…
Op zaterdag reisde de ploeg na het ontbijt naar de hoofdstad, Kopenhagen, waar een groot winkelcentrum werd bezocht. Aan het eind van de middag was er een zaaltoernooi en ‘s avonds dineerde het team. Daar werd ongetwijfeld stil gestaan bij de 76ste verjaardag van chauffeur Anne Bos! Na een paar slopende dagen ging iedereen op tijd naar bed ook omdat er op de laatste dag nog een wedstrijd moest worden gespeeld.
Na het ontbijt op de zondagochtend speelden de eerstejaars C-junioren nu tegen een mixteam van Herfolge BK. Ook dat duel werd omgezet in winst. Kasper Oldenburger maakte drie doelpunten, Jonah van der Werf en Youri Schuur maakten de vijf vol. Met sandwiches op zak is de ploeg om 12.00 uur weer vertrokken naar Nederland. Rond half negen wordt de aankomst op Corpus den Hoorn verwacht.
RVO FC Groningen D1 won op Corpus den Hoorn in een doelpuntrijke wedstrijd met 5-2 (4-2) van SC Cambuur D1. Via doelpunten van Rutger Etten (6.) en Lukas Siemers (13.) werd al binnen het kwartier afstand genomen van de Friezen. Een prachtige vrije trap van aanvoerder Frank Smit leverde echter snel daarna de aansluitingstreffer op. Nog geen minuut later bracht Ben Tiemersma (18.) het verschil echter weer op twee doelpunten. Een minuut later kwamen de gasten opnieuw terug in de wedstrijd, ditmaal via een knappe kopbal. De 4-2 van Sjoert Giezen (22.) was tevens de ruststand. In het tweede half uur waren er diverse goede kansen voor de ploeg van trainer Hugo terwijl ook Cambuur wat mogelijkheden kreeg. Zo raakte de thuisploeg nog paal en lat. Stan Haanstra had uiteindelijk het laatste woord. Hij maakte vlak voor tijd middels een knappe actie het vijftal treffers vol.
Het duel tussen de FC en Cambuur was het laatste onderlinge competitieduel tussen beide teams. Volgend jaar gaan de teams verder in de nieuwe opleiding van RVO Groningen/Cambuur.
Enkele doelpunten uit de wedstrijd zijn nu te bekijken op het YouTube kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
In het kader van het 80-jarig bestaan van FVV oefenden zowel RVO FC Groningen C1 als RVO FC Groningen D2 tegen de Foxholsters. C1 behaalde een 7-0 zege op FVV B1. Firosan Ademi en Kevin Mennega waren elk goed voor twee doelpunten. Yoni Even-Zur, Bryan Inge en Tolgahan Cicek maakten het zevental treffers vol. D2 won met maar liefst 12-0 van FVV D1. Jasper Kingma werd topscorer met vier doelpunten terwijl Jannik Schoon en Delano Goeree elk tweemaal trefzeker waren. De overige treffers kwamen van Eike Begemann, Mathijs Elderman, Daan Wijma en Rutger Timmermans. Na afloop was het feest voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra. Door het puntenverlies van concurrent GVAV Rapiditas D1 werd RVO FC Groningen D2 zonder zelf te spelen kampioen van de Tweede Divisie F. Meer daarover elders op deze site.
In Baflo won RVO FC Groningen B1 tenslotte een oefenpartij tegen Regioteam Noord met 1-4. Al in de eerste minuut kwam de ploeg van trainer Peter Moltmaker op voorsprong dankzij een eigen doelpunt. Via treffers van Frederik Specken (15.) en Ifeayi Gorissen (38.) werd het 0-3 alvorens het Regioteam op slag van rust tegen wist te scoren. In de 78ste minuut bepaalde opnieuw Gorissen de eindstand op 1-4.