string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tweede PEC Zwolle- FC Groningen voor arbiter Van Boekel.

Woensdag 23 november 2016 om 13:24

FC Groningen gaat zaterdagavond in de 14e speelronde van de Eredivisie op bezoek bij PEC Zwolle. Pol van Boekel is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd in Overijssel en wordt daarbij geassisteerd door Johan Balder en Erik Kleinjan. Freek van Herk neemt de rol als vierde official op zich. De wedstrijd in het MAC3PARK Stadion begint om 19.45 uur. 

Het wordt in Zwolle de 29ste keer dat Van Boekel een officiële wedstrijd van FC Groningen leidt. Iets meer dan een derde van de voorgaande 28 duels werd door de Trots van het Noorden gewonnen – elf keer – en tien maal ging de ploeg uit de Martinistad ten onder.
 
Eerder dit seizoen
De 41-jarige Van Boekel was tijdens de openingswedstrijd van dit seizoen – thuis tegen Feyenoord – eveneens scheidsrechter bij de ploeg van trainer Ernest Faber. Ook floot Van Boekel de laatste wedstrijd van vorig seizoen toen FC Groningen na verlenging door Heracles Almelo werd uitgeschakeld in de play-offs.
 
Verdediger Kasper Larsen werd tijdens die play-offwedstrijd in de verlenging met een rode kaart van het veld gestuurd en ook trainer Erwin van de Looi moest de slotminuten van zijn laatste duel in dienst van FC Groningen vanaf de tribune bekijken.
 
Extra tijd
Van Boekel floot op 17 december 2006 voor het eerst een wedstrijd van FC Groningen toen op bezoek bij AZ met 2-0 werd verloren. Op 12 januari 2008 was de arbiter voor het eerst leidsman in Groningen en floot hij de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Hoewel de scheidsrechter aangaf drie minuten extra tijd bij te trekken, was het Goran Lovre die in de 95ste minuut de winst voor de FC veilig stelde; 3-2.
 
Het affiche van aankomende zaterdag – PEC Zwolle – FC Groningen – werd één keer eerder door Van Boekel gefloten. Een doelpunt van verdediger Eric Botteghin leverde de FC op 4 april 2014 de drie punten op in Zwolle, 0-1. Dit was tevens de laatste uitzege van de Groningers met de voormalig profvoetballer van VVV Venlo aan de fluit. De vier uitduels daarna onder leiding van Van Boekel leverden slechts twee punten op. 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’