string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tweede cap Hrustic; Sierhuis opgeroepen.

Donderdag 10 oktober 2019 om 22:43

Ajdin Hrustic heeft vandaag, donderdag 10 oktober, zijn tweede A-interland voor Australië gespeeld. De aanvallende middenvelder kwam twintig minuten als invaller in actie tegen Nepal. Kaj Sierhuis werd alsnog opgeroepen voor Jong Oranje en vergezelt daar zijn teamgenoot Deyovaisio Zeefuik.

Hrustic won met de ‘Socceroos’ het WK-kwalificatieduel van Nepal met 5-0. Komende dinsdag, 15 oktober, volgt nog een tweede interland in en tegen Chinees Taipei. Australië gaat in Groep B van de Aziatische zone aan kop met zes punten uit twee duels. In de groep zijn verder nog Jordanië en Koeweit actie.

Ko Itakura kwam niet in actie tijdens Japan-Mongolië (6-0). In groep F van de Aziatische zone gaat Japan met zes punten uit twee wedstrijden aan de leiding. Komende dinsdag volgt voor Japan het uitduel bij mede-koploper Tadzjikistan.

Ahmed El Messaoudi speelt morgen, vrijdag 11 oktober, met Marokko de thuiswedstrijd tegen Libië en op dinsdag 15 oktober thuis tegen Gabon. Beiden zijn vriendschappelijke interlands. De interland van vrijdag 18 oktober tussen Marokko en Algerije, in de kwalificatie voor de Africa Cup, valt buiten het internationale ‘window’.

Jong Oranje, met Deyovaisio Zeefuik en Kaj Sierhuis in de gelederen, speelt vrijdag 11 oktober in Doetinchem tegen Portugal. Op dinsdag 15 oktober speelt Jong Oranje vervolgens uit tegen Jong Noorwegen. Jan Hoekstra en Azor Matusiwa staan op de standby-lijst van bondscoach Erwin van de Looi.

Oranje onder-20, met aanvoerder Tom van de Looi negentig minuten in actie, kwam in Katwijk in actie tegen Portugal: 1-1. Op maandag 14 oktober wordt in het Poolse Kalisz gespeeld tegen de leeftijdsgenoten uit dat land. Daniël van Kaam staat standby.

Oskari Sallinen speelde met Finland onder-19 op woensdag 9 oktober 75 minuten tegen IJsland onder-19 en verloor met 1-0. Op zondag 13 oktober is de afsluiting van het drielandentoernooi, tegen Zweden onder-19. Het toernooi is de voorbereiding op de EK-kwalificatie van november in Denemarken.

Romano Postema heeft een invitatie op zak voor Oranje onder-18 dat op vrijdag 11 oktober in Oldenzaal speelt tegen België onder-18. Het oefenduel is de opmaat voor het Oranje-team dat vanaf 26 oktober tot uiterlijk 17 november deelneemt aan het WK onder-17 in Brazilië.

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

5 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’