‘Twee thuiswedstrijden op een rij’

5 februari 2019

In de 707de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitoverwinning op Willem II, kijkt hij vooruit naar het thuisduel van zondag met Vitesse en benoemt hij daarnaast enkele actuele zaken.

“We hebben afgelopen zaterdag een uitermate belangrijke overwinning geboekt in Tilburg. De 1-2 zege op Willem II kwam met enig fortuin tot stand, maar zonder geluk vaart niemand wel. Bovendien streed de ploeg van de eerste tot laatste minuut vol overgave voor een resultaat, wat er dus ook kwam. Een blik op de ranglijst leert dat de Eredivisie ongemeen spannend is, met een hele grote middengroep van wel tien clubs. Bij verlies moet je naar beneden kijken, bij winst heb je zicht op het linker rijtje. Het belooft tot en met de laatste speeldag een boeiend seizoen te worden, zoals de Eredivisie de laatste jaren wel vaker tot het einde toe voldoende spanning gaf.”
 
“Met twee thuiswedstrijden op een rij op het programma zijn we heel nieuwsgierig of we voor eigen publiek de stijgende lijn kunnen doortrekken. Met Vitesse en Feyenoord als tegenstanders, zijn de affiches in ieder geval aantrekkelijk. We beginnen zondagmiddag om 14.30 uur met het thuisduel met Vitesse. De kaartverkoop loopt via de reguliere verkoopkanalen en kent geen beperkingen. Voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, op zondag 17 februari om 14.30 uur, geldt een clubcard-verplichting.”
 
Jurrie Koolhof
“Voor aanvang van het thuisduel met Vitesse zullen wij zondagmiddag ook voor eigen publiek aandacht schenken aan het overlijden van onze collega Jurrie Koolhof, die vorige week maandag op een veel te jonge leeftijd van 59 jaar kwam te overlijden. Afgelopen zaterdag hebben we in Tilburg al een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan zijn overlijden, zondag zullen we door middel van een minuut applaus een eerbetoon aan Jurrie Koolhof geven.”
 
“Gisteren (maandag – red.) is ondergetekende met een groot aantal collega’s naar de uitvaart van Jurrie geweest in Arnhem. Naast familie en vrienden waren er ook tal van relaties van Jurrie uit de voetbalwereld. Het was een zeer druk bezochte en respectvolle plechtigheidsdienst, waar opnieuw duidelijk werd wat een aimabele en warme man Jurrie was. Zijn overlijden laat een grote leegte achter. De familie is zondag aanwezig in ons stadion als wij Jurrie middels een minuut applaus herdenken.”
 
Ritsu Doan
“Het is Ritsu Doan helaas niet gelukt om met Japan de Azië Cup te winnen. Afgelopen vrijdag ging de finale in de Verenigde Arabische Emiraten met 3-1 verloren tegen Qatar. Doan mocht daarna in eigen land bij zijn familie bijkomen van zijn inspanningen tijdens het toernooi. Donderdag dient hij zich weer te melden bij de groep, zodat hij zondag mogelijk weer deel kan uitmaken van de wedstrijdselectie van trainer Danny Buijs.”
 
“Donderdagavond hebben wij in het Hitachi Capital Mobility Stadion onze gebruikelijke bijeenkomst voor de deelnemers van de Stichting Vrienden van FC Groningen. Wij zullen onze investeerders bij deze gelegenheid een toelichting geven op het afgelopen winter-transferwindow en bijpraten over de actuele stand van zaken bij de club. Bovendien geeft hoofd opleiding Peter Jeltema een presentatie over de ontwikkelingen binnen onze opleiding.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws