string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Twee thuiswedstrijden om ons te manifesteren’.

Dinsdag 11 februari 2014 om 14:42

In de 465ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren derby tegen sc Heerenveen, kijkt hij vooruit naar de twee thuiswedstrijden op woensdag en zondag en benoemt hij diverse andere activiteiten van deze week.

“De derby tegen sc Heerenveen is afgelopen zondag in Euroborg uitgelopen op een grote sof. Na ons prima optreden in de Amsterdam ArenA, vorige week donderdag, hadden we hoge verwachtingen van onze eerste thuiswedstrijd in 2014. Met een prachtige sfeeractie van Groningen Fanatics voorafgaand aan de aftrap werd de toon gezet. Bij rust moesten we echter al concluderen dat we een verloren wedstrijd speelden. Dat kwam niet alleen door de 0-3 achterstand, maar ook vanwege het feit dat we met een man minder waren komen te staan na een rode kaart voor onze aanvoerder Maikel Kieftenbeld.”
Revanche
“In de tweede helft konden we door middel van een strafschop nog wat terug doen. Het kon de pijn echter niet verzachten. Na een dergelijke afstraffing is het meestal prettig als je direct revanche kunt nemen. De eerstvolgende wedstrijd staat wat dat betreft al weer heel snel voor de deur. Morgenavond (woensdag – red.) spelen we het inhaalduel met FC Twente. De aftrap in Euroborg is om 19.45 uur.”
“De inhaalwedstrijd tegen FC Twente is de tweede in een serie van drie thuiswedstrijden op rij. Na de ontmoeting met Twente volgt zondag om 14.30 uur in Euroborg de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Met Twente en de Eagles hebben we twee thuiswedstrijden op het programma staan waarin we ons kunnen manifesteren en revancheren. Voor beide thuiswedstrijden zijn via de reguliere verkoopkanalen nog voldoende kaarten beschikbaar.”
Sfeerverlichting
“Ook bij de wedstrijden tegen FC Twente en Go Ahead Eagles zal deze week een deel van Euroborg groen worden aangelicht. Samen met het bedrijf RIW Techniek en Energy Valley Topclub-partner Imtech is tussen de hoofdentree van het stadion en het gebouw van het Alfa-college sfeerverlichting aangebracht. Tevens zijn er over een gedeelte van circa 2 x 15 meter groene LED-armaturen aangebracht aan de rand van het stadiondak. Het betreft hier een proefopstelling om een aantal mogelijkheden uit te proberen en die als doel heeft op termijn structureel invulling te geven aan een langgekoesterde wens van club en supporters om de gevel van Euroborg te voorzien van een groen kleurtje.”
CleanCampagne
“Deelnemers aan de CleanCampagne – een initiatief van de Energy Valley Topclub, dat bedrijven helpt resultaatgericht te verduurzamen – krijgen de nodige attentiewaarde vanuit de samenwerking met de vier topsportclubs in de stad Groningen. Eén van de deelnemers krijgt daarbij een bijzondere vorm van exposure. Royal Hoitsema heeft daarom morgenavond tegen FC Twente éénmalig de eer op de achterzijde van het shirt van FC Groningen te staan.”
Zonnecentrale
“Zondagmiddag wordt rondom het thuisduel met Go Ahead Eagles de zonnecentrale op het dak van Euroborg officieel geopend. De opening zal worden verricht door Sven Pluut, voorzitter van de stichting 1miljoenwatt, Erwin van Laethem, CEO van onze hoofdsponsor Essent en collega-directeur Robbert Klaver. Zij doen dat in aanwezigheid van een groot aantal van de ‘eigenaren’ van de 531 zonnepanelen, die deel uitmaken van de centrale. De zonnecentrale komt er immers uiteindelijk dankzij deze particulieren, die in het zonnedak investeerden. FC Groningen is de eerste betaald voetbalorganisatie in Nederland waar op het dak van het stadion zonnepanelen zijn gelegd.”
Bijeenkomst Klankbordgroep
“Vanavond (dinsdag – red.) komt de Klankbordgroep weer bijeen. Dit adviesorgaan sluist gevraagd en ongevraagd signalen door, die leven onder het publiek, richting de club en treedt ten minste vier keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen. Via de vertegenwoordigers van de diverse tribunes kunnen onderwerpen worden aangedragen voor de bijeenkomsten van de Klankbordgroep.”
Lezing
“Morgen (woensdag – red.) organiseert de regiegroep van de Drentse Onderwijsmonitor, in opdracht van de Vereniging van Drentse Gemeenten en de provincie Drenthe, een onderwijsdag met als thema ‘De lat moet omhoog!’ Ondergetekende verzorgt een lezing onder de titel: ‘De dagelijkse ambitie om te verbeteren!’ De bijeenkomst vindt plaats in de JenS Vesting van FC Emmen.”
Investeerders
“Donderdagavond ontvangen wij in Euroborg de deelnemers aan het Spelersobligatiefonds. Tijdens deze halfjaarlijkse bijeenkomst informeren wij onze investeerders over het afgelopen transferwindow, de mutaties op transfergebied, de bijbehorende resultaten en over de stand van zaken binnen de club. Wij organiseren deze bijeenkomsten standaard na afloop van een transferperiode, dus in februari en september.”
‘Meidenavond’
“Vrijdagavond wordt in Euroborg de jaarlijkse ‘Meidenavond’ van de FC Groningen Junior Club gehouden. De exclusieve avond is bestemd voor meiden in de leeftijd van 7 tot en met 16 jaar. Er staan tijdens deze avond drie leuke activiteiten op het programma: cupcakes versieren, het versieren van een kledingstuk en een mega-Twister toernooi. Aanmelden voor deze activiteit is gratis en kan tot en met donderdag via de website van de Junior Club.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard