string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tuchtcommissie houdt straf Letschert overeind.

Vrijdag 20 september 2013 om 09:20

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de rode kaart, die Timo Letschert afgelopen zondag ontving in de derby tegen sc Heerenveen, gehandhaafd. Na de mondelinge behandeling van de zaak, donderdagavond in Zeist, bleef de strafmaat van de aanklager betaald voetbal overeind. De tuchtcommissie ging hierin mee. Letschert kreeg drie duels schorsing aan de broek, waarvan één voorwaardelijk.

Timo Letschert en FC Groningen gingen afgelopen maandag niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Die wilde de centrale verdediger van de Trots van het Noorden toen al voor drie duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk, voor de rode kaart in het Abe Lenstra Stadion.
Letschert kreeg zondagmiddag in en tegen Heerenveen al binnen een kwartier de rode kaart voorgetoverd door scheidsrechter Danny Makkelie na een duel met Luciano Slagveer. Volgens de verklaringen van de arbitrage was hierbij sprake van “ernstig gemeen spel jegens een tegenspeler”, op basis waarvan de aanklager maandag tot zijn voorstel kwam.
Afgewezen
Letschert en FC Groningen waren het niet eens met de uitgedeelde rode kaart en wezen het schikkingsvoorstel maandag daarom af. De zaak werd daarop voorgelegd aan de tuchtcommissie betaald voetbal en diende donderdagavond op het bondsbureau van de voetbalbond in Zeist.
Tijdens de zitting pleitte Letschert, bijgestaan door huisjurist Wim Entzinger en teammanager Bas Roorda, voor kwijtschelding van de rode kaart. Volgens de verdediger was er geen sprake van ernstig gemeen spel, was het een harde doch faire sliding op de bal en raakte hij zijn tegenstander Luciano Slagveer bij die actie niet. De Heerenveen-speler had dit reeds in de eerste verklaringen bevestigd en zei ten val te zijn gekomen door de hoge snelheid waarmee de ingreep van Letschert gepaard ging.
Uitspraak
De aanklager betaald voetbal handhaafde ook na het horen van het relaas van Letschert zijn zienswijze op de zaak en bleef vasthouden aan drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De tuchtcommissie ging hierin mee en bevestigde deze uitspraak vrijdagochtend aan Letschert en FC Groningen. De verdediger mist hierdoor zaterdagavond in Euroborg de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk en volgende week woensdagmiddag (aftrap 17.00 uur) het bekerduel met AFC in Amsterdam.
Letschert en FC Groningen hebben besloten af te zien van de mogelijkheid nog beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. De verdediger zou op basis van de reglementen in dat geval sowieso automatisch geschorst zijn voor de competitiewedstrijd van zaterdagavond tegen RKC Waalwijk.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard