string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Trainingen zitten erop; vanavond oefenwedstrijd.

Woensdag 12 januari 2011 om 14:12

De eerste selectie van FC Groningen heeft na acht trainingen alle sessies op Tenerife erop zitten. Vanavond wacht tijdens het trainingskamp het afsluitende oefenduel met CD Marino. Trainer Pieter Huistra toont zich tevreden. “We hebben onder prima omstandigheden, hard en goed kunnen werken. Ik denk dat we kunnen spreken van een geslaagd trainingskamp.”

Tijdens de laatste veldtraining op het sportcentrum Tenerife Top Training waren vier spelers afwezig. Tim Sparv heeft niet alleen rugklachten, hij is nu ook ziek geworden. De Fin heeft griep en bleef achter op zijn hotelkamer. Luciano da Silva, Nicklas Pedersen en Fredrik Stenman trainden in de gym van het trainingscomplex. Pedersen is vanavond wel gewoon inzetbaar tijdens het oefenduel, Stenman zal daarbij ontbreken. “Fredrik heeft links en rechts wat kleine klachten, vooral stijfheid. We nemen geen enkel risico daarin”, stelt Huistra.
Verlenging
Voor de trainer van FC Groningen telt het resultaat vanavond tegen de derde Spaanse divisieclub niet echt. “We willen er natuurlijk een goede oefenwedstrijd van maken, maar het is vooral een verlenging van de trainingen van de afgelopen week. Daarin wil ik zoveel mogelijk spelers 45 minuten laten spelen.”
De wedstrijd van vanavond is de enige oefenwedstrijd op Tenerife. Tegenstander is de lokale derde divisieclub Club Deportiva Marino. De aftrap van het duel in Estadio Antonio Dominguez in Playa de Las Americas is om 20.30 uur lokale tijd. In Nederland is het dan een uur later.
Voldoening
Huistra kijkt met voldoening terug op het verblijf op de Canarische Eilanden. “Het hotel was uitstekend verzorgd en het weer was natuurlijk heerlijk. Als er al klachten en pijntjes waren, dan werkte de zon zalvend. Maar het allerbelangrijkste tijdens een trainingskamp is natuurlijk het veld. En dat was prima. Zeker gezien de winterse omstandigheden in Nederland is het een verademing een hele week op een dergelijke grasmat te kunnen werken.”
“Ik denk dat we klaar zijn voor de hervatting van de tweede seizoenshelft”, keek Huistra alvast naar volgende week. “Eerst het bekerduel met SC Genemuiden en dan de herstart van de competitie in eigen huis tegen FC Twente. We kijken er naar uit.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard