string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Topduel Beloften in Euroborg tegen Feyenoord.

Dinsdag 13 oktober 2009 om 14:08

In de 251ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de topwedstrijd van Jong FC Groningen in Euroborg, volgende week maandag en vestigt hij de aandacht op een sportieve dag voor schoolkinderen op sportpark Corpus den Hoorn.

“Na een weekend zonder Eredivisie-voetbal concentreren we ons deze week op de competitiewedstrijd van komende zondag, thuis tegen FC Utrecht. De internationals die onderweg zijn, zullen zich de komende dagen weer melden in Groningen. Thomas Enevoldsen zal met een goed gevoel terugkomen, want hij zit bij de Deense selectie die zich afgelopen zaterdag ten koste van Zweden, met Andreas Granqvist op de bank, kwalificeerde voor het WK 2010 in Zuid-Afrika.”

Minieme kans
“Zweden maakt nog een minieme kans om via de play-offs de eindronde te halen. Die beslissing valt morgenavond (woensdag – red.). Of ook Oluwafemi Ajilore zich met Nigeria weet te kwalificeren, wordt medio november duidelijk als in Afrika de laatste groepswedstrijden op het programma staan.”

“Door de 4-1 winst van Jong FC Groningen, gisteravond (maandag – red.) op ADO Den Haag, is de ploeg van trainer Erwin van de Looi opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. Het deelt die positie met Jong Feyenoord/Excelsior en volgende week maandag staan beide teams in Euroborg tegenover elkaar. Dit topduel in de Beloften Eredivisie is al vanaf 1 euro te bezoeken. De aftrap is om 18.30 uur en er zijn diverse aantrekkelijke prijzen te winnen rondom deze wedstrijd. Meer informatie hierover is op deze website te vinden.”

Bslim
“Vandaag (dinsdag – red.) zijn er heel de dag activiteiten op sportpark Corpus den Hoorn in het kader van gezondheid. Vanochtend namen ongeveer tweehonderd schoolkinderen uit de stad deel aan het sportstimuleringsproject Bslim, dat in diverse wijken van de stad Groningen wordt uitgevoerd en waarbij zorgverzekeraar Menzis een belangrijke rol speelt. Bslim richt zich op de thema’s beweging, voeding en aanpak overlast.”

“Met het project ‘Bslim scoort voor gezondheid’ willen Menzis, Bslim en FC Groningen invulling geven aan ‘sporten met toppers’, één van de speerpunten in het sportstimuleringsproject Bslim van de gemeente Groningen. Topvoetballers hebben een grote aantrekkingskracht op de jeugd en vervullen een voorbeeldfunctie voor jongeren, die steeds minder bewegen.”

Scoren voor Gezondheid
“Vanmiddag (dinsdag – red.) komen nog eens honderd schoolkinderen van Ameland naar Corpus den Hoorn om daar in het kader van het project Scoren voor Gezondheid een sportieve en gezonde middag te hebben. Een aantal spelers van de eerste selectie van FC Groningen is hierbij aanwezig. Het is de aftrap voor het nieuwe seizoen en de komende weken zal op de scholen voorlichting worden gegeven over voldoende beweging en gezond eten. FC Groningen omarmt de projecten en wil hiermee haar maatschappelijke rol benadrukken.”

Lezingen
“Deze week geeft ondergetekende twee lezingen bij amateurclubs. Morgenavond (woensdag – red.) is vv Gomos in Norg gastheer en vrijdagavond staat een bezoek aan voetbalvereniging Stedum op de agenda.”

Klankbordgroep
“Donderdagavond komt de Klankbordgroep bijeen. Dit adviesorgaan zal gevraagd en ongevraagd signalen, die leven onder het publiek, doorsluizen richting de club en ten minste drie keer per seizoen in overleg treden met directie en management van FC Groningen. De Klankbordgroep bestaat uit zeven personen. Naast twee afgevaardigden van de Supportersvereniging, een vertegenwoordiger van de Rolly-Side en één van de Z-Side, vertegenwoordigt José von Hebel uit Groningen de Oosttribune, Henk Dikboom uit Groningen de Noordtribune en Erik Noordhof uit Appingedam de Zuidtribune.”

“De bijeenkomsten van de Klankbordgroep worden aangekondigd via deze website, zoals ook nu het geval is, waarbij supporters de mogelijkheid hebben via een digitaal invulformulier te reageren op de agendapunten. Tot en met morgen (woensdag – red.) kunnen er suggesties worden geplaatst.”

FC Groningen Junior Club
“Ook dit seizoen organiseert de Junior Club weer een aantal FanTours naar uitwedstrijden van FC Groningen in de Eredivisie. Iedereen die zich tot nu toe hiervoor heeft opgegeven, heeft hierover bericht ontvangen. Op dit moment is er nog een aantal plekken vrij bij verschillende uitwedstrijden. Wil je ook graag een keer mee met de FanTour van de Junior Club, neem dan telefonisch contact op (050 – 587 87 87) zodat er gelijk kan worden bekeken welke mogelijkheden er nog zijn.”

“Wij hopen niet alleen zondag bij de wedstrijd van het eerste elftal tegen FC Utrecht, maar ook maandag bij Jong FC Groningen veel voetbalfans te mogen begroeten in Euroborg.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard