string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tibbling opnieuw Essent Man of the Match en nu koploper.

Maandag 30 november 2015 om 15:57

Simon Tibbling is na zijn uitverkiezing tegen PEC Zwolle ook in de zevende competitiewedstrijd van het seizoen 2015/2016 in Euroborg uitgeroepen tot Essent Man of the Match. De Zweed kreeg een kwart van alle stemmen in het thuisduel met ADO Den Haag, dat FC Groningen zondagmiddag in de extra tijd met 2-1 won door een doelpunt van Danny Hoesen.

De assist bij de beslissende treffer kwam van de voet van aanvoerder Michael de Leeuw, die ook al bij de gelijkmaker voor onrust in de Haagse defensie had gezorgd. Het leverde de aanvaller 17 procent van de stemmen op, goed voor de tweede plaats.
Op een gedeelde derde plaats eindigden Lorenzo Burnet en Hedwiges Maduro met 9 procent van alle stemmen.
Aan de leiding
Na zijn uitverkiezing tegen Den Haag gaat Tibbling nu ook alleen aan de leiding in het klassement van de Essent Speler van het Jaar. De Zweedse middenvelder heeft 11 punten en laat Bryan Linssen met 8 punten nu achter op de tweede plaats.
De Essent Man of the Match wordt ook in 2015/2016 na iedere thuiswedstrijd gekozen door middel van een verkiezing via SMS. Ook dit seizoen is het mogelijk te stemmen op de favoriete speler bij een thuiswedstrijd. Zowel supporters in Euroborg als daarbuiten, kunnen stemmen op de Essent Man of the Match.
Op de foto!
Uit de stemmers wordt per wedstrijd een winnaar gekozen om direct na afloop op het veld bloemen uit te reiken aan de winnende speler. Deze stemmer wordt tegen het einde van de wedstrijd gebeld en dient zich vervolgens te melden bij de Businessbalie bij de hoofdingang van Euroborg.
Opzet
Bij iedere competitiewedstrijd in Euroborg kan per SMS een stem worden uitgebracht op de Essent Man of the Match. Alle stemmen van de zeventien competitiewedstrijden tellen mee voor het klassement. De eindstand van het seizoen wordt na afloop van de laatste competitiewedstrijd in Euroborg opgemaakt en de prijs wordt dus op zondag 8 mei 2016 uitgereikt.
Puntentelling
De Man of the Match krijgt drie punten voor het totaalklassement, de nummer 2 twee punten en de nummer 3 per wedstrijd krijgt één punt voor de ranglijst. De speler, die na afloop van de laatste competitiethuiswedstrijd van het seizoen bovenaan staat of niet meer te achterhalen is door zijn teamgenoten, wordt uitgeroepen tot Essent Speler van het Jaar. Spelers die tijdens het seizoen vertrekken, worden geschrapt uit het klassement. Bij een gelijk puntentotaal is het aantal verkiezingen tot Essent Man of the Match doorslaggevend.
Uitslag Essent Man of the Match ADO Den Haag
1. Simon Tibbling 3
2. Michael de Leeuw 2
3. Lorenzo Burnet 1
3. Hedwiges Maduro 1

Tussenstand Essent Speler van het Jaar (7/17)
1.  Simon Tibbling 11
2.  Bryan Linssen 8
3.  Mimoun Mahi  6
4.  Albert Rusnak 4
Michael de Leeuw 4
6.  Sergio Padt  3
Lorenzo Burnet 3

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard