string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tibbling onderuit met Zweden onder-21.

Maandag 22 juni 2015 om 10:38

Simon Tibbling heeft zondagavond in Tsjechië een 1-0 nederlaag geleden tegen Engeland onder-21. Tibbling stond in de basis en werd na 78 minuten bij een 0-0 tussenstand gewisseld.

In de slotfase kwamen de Engelsen alsnog op voorsprong: 1-0. Daarmee staan de Engelsen nu ook gelijk in punten met Zweden in de groep. Portugal heeft vier punten in de voorrondepoule op het EK onder-21 en Italië sluit voorlopig de rij met één punt.
Simon Tibbling sprak na afloop van een ‘donkere avond’ voor de Zweden en moet zich met zijn teamgenoten weer oprichten voor de derde en laatste groepswedstrijd, tegen koploper Portugal. Engeland en Italië spelen aanstaande woensdag ook tegen elkaar.
In de andere groep doet zich een soortgelijke situatie voor. Koploper Duitsland heeft vier punten en neemt het dinsdag op tegen gastland Tsjechië dat drie punten verzamelde. Denemarken (3 punten) en Servië (1 punt) zijn de andere twee ploegen in Poule A.
Van beide poules plaatsen de nummers 1 en 2 zich voor de halve finales van het EK, die zaterdag 27 juni worden gespeeld. De finale van het EK onder-21 wordt zondag 30 juni gespeeld. De vier halve-finalisten zullen ook deelnemen aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.
Er is hierop één uitzondering mogelijk: als Engeland zich plaatst voor de halve finales zullen de nummers 3 van beide poules zondag 28 juni een play-off spelen om het vierde Olympische ticket. Engeland is als deel van Groot-Brittannië namelijk geen lid van het Olympisch Comité.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard