string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tibbling: ‘Lang naar deze wedstrijd uitgekeken’.

Zondag 25 januari 2015 om 17:41

FC Groningen speelde de eerste thuiswedstrijd van 2015 met 2-2 gelijk tegen FC Utrecht. De Trots van het Noorden begon in dezelfde opstelling als vorige week tegen Ajax en dus maakten aanwinsten Albert Rusnak en Simon Tibbling zondag hun thuisdebuut voor FC Groningen.

Zowel Tibbling als Rusnak speelde de volledige negentig minuten. Hun inbreng werd gewaardeerd door de fans in Euroborg en leverde Tibbling zelfs de titel van Essent Man of the Match op. “Ik heb lang naar deze wedstrijd uitgekeken,” zegt de Zweed. “Het is dan fantastisch dat je direct het vertrouwen voelt van de fans. Dat ik gelijk in de basiself terecht ben gekomen, heeft me wel een beetje verrast. Het gaat snel en ik leer iedere training meer over het voetbal in Nederland. Het is wel anders dan in Zweden, gelukkig ben ik snel in de groep opgenomen. Daar heeft het trainingskamp in Spanje ook wel aan bijgedragen. Je leert de jongens in zo’n eerste week gelijk goed kennen.”
Op voorsprong
Hoewel Tibbling blij is met zijn uitverkiezing en de bijbehorende bloemen, was de middenvelder teleurgesteld over het uiteindelijke resultaat. “Ik wil niet zeggen dat we vandaag veel beter waren dan FC Utrecht qua veldspel, maar als je twee keer op voorsprong komt, is het teleurstellend dat je niet wint. Chery maakte een fantastische vrije trap, maar in dezelfde minuut kwamen zij alweer terug. Het lag dichtbij elkaar.”
Albert Rusnak deelde de mening van zijn nieuwe teamgenoot. “Ons doel was om drie punten te pakken en dat is niet gelukt,” zegt Rusnak. “Daarom sta ik hier wel met gemengde gevoelens. We hebben twee goede goals gemaakt, maar kregen telkens ook snel weer de gelijkmaker tegen. Het is niet zo dat iemand dat met opzet deed, het gebeurde gewoon en dat hoort bij het voetbal. Beide teams hebben kansen gehad en beide teams hadden ook kunnen winnen dus ik denk dat 2-2 de verhoudingen wel goed weergeeft. De fans hebben ons tot de laatste seconde gesteund, dat gaf een goed gevoel.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard