string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tibbling: ‘Klaar voor belangrijke slotfase van dit seizoen’.

Vrijdag 03 april 2015 om 15:05

FC Groningen hervat zaterdagavond de competitie in Arnhem met een uitwedstrijd tegen Vitesse. De Trots van het Noorden maakt zich op voor een spannende en belangrijke slotfase van het seizoen. Simon Tibbling keerde deze week fit weer terug na interlands met Jong Zweden en Eric Botteghin heeft vertrouwen in de laatste wedstrijden van het seizoen.

Simon Tibbling is één van de vijf FC-spelers die afgelopen week op pad was met het nationaal team. De middenvelder speelde twee wedstrijden met Jong Zweden tegen respectievelijk Jong Servië en Jong Rusland. “Het waren de laatste interlands voordat we ons gaan voorbereiden op het EK van deze zomer,” vertelt Tibbling. “Hopelijk zit ik bij die selectie, ik heb in ieder geval een goed gevoel over gehouden aan de laatste week.”
Energie
Tibbling keerde woensdagavond terug in Nederland en stond donderdag en vrijdag weer op het trainingsveld in Groningen. “Natuurlijk is het niet perfect wanneer je een korte voorbereidingstijd hebt, maar het moet genoeg zijn. Ik ben hier nu ruim drie maanden en weet wat er van me wordt gevraagd. Daarnaast geeft het ook altijd energie om met het nationaal team op pad te zijn. Het zijn mijn vrienden en het is altijd een eer om voor je land te spelen.”
Eén van de eerste wedstrijden die Tibbling voor FC Groningen speelde, was de gewonnen kwartfinale voor de beker tegen Vitesse. Het werd maar liefst 4-0 voor de Trots van het Noorden, maar de Zweed weet dat Vitesse een lastige tegenstander is. “Ze hebben een goed team en spelen aanvallend voetbal. Het zal dus moeilijk worden en we moeten zorgen dat we minimaal hetzelfde niveau halen als twee weken geleden tegen FC Twente. Die lijn moeten we doortrekken en vol zien te houden. De laatste trainingen waren goed, dus we zijn klaar voor de belangrijke slotfase van het seizoen.”
Kantelpunt
Eric Botteghin gaat met FC Groningen voor de derde keer op bezoek bij Vitesse nadat de FC de Arnhemmers vorig seizoen in de competitie en de play-offs trof. “Het leek erop dat ik de competitiewedstrijd zou missen na mijn rode kaart een week daarvoor tegen ADO Den Haag, maar die beslissing werd succesvol aangevochten bij de arbitragecommissie,” herinnert Botteghin.
“Die wedstrijd in Arnhem bleek het kantelpunt te zijn in het seizoen en daarna hebben we een geweldige reeks neergezet. Hoe dat kwam, is lastig aan te geven. We hadden een goed team en zijn nooit in paniek geraakt. We hebben altijd vertrouwen gehad in ons eigen kunnen en ook dit jaar hebben we een goed team. We hebben misschien wel meer opties dan vorig jaar, dus waarom kunnen we dit seizoen niet weer een mooie reeks neerzetten?”
Lastige wedstrijd
Vitesse kwam dit seizoen twee keer naar Euroborg. Voor de competitie speelde beide ploegen gelijk en in het bekertoernooi werd Vitesse verslagen. “We doen het vaak erg goed tegen Vitesse, maar ze zitten nu in een goede periode, dus het wordt een lastige wedstrijd. We weten dat dit een heel belangrijk wedstrijd is voor de club, al moet je als voetballer iedere ontmoeting willen winnen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’