string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tibbling kampioen met Jong Zweden.

Dinsdag 30 juni 2015 om 23:58

Jong Zweden met FC-middenvelder Simon Tibbling is dinsdagavond in Praag voor de eerste keer in de historie Europees kampioen geworden. Na een 0-0 na negentig minuten volgde een doelpuntloze verlenging en moesten strafschoppen de uitkomst brengen. Deze nam Zweden beter: 4-3.

Simon Tibbling stond vanavond in de finale in de basis van Jong Zweden en speelde 65 minuten, alvorens hij werd gewisseld. De overige 55 minuten keek hij vanaf de kant toe hoe zijn teamgenoten, onder wie Oscar Hiljemark, Sam Larsson en John Guidetti, niet tot scoren kwamen.
Zo moesten strafschoppen de beslissing brengen in Praag, waar een kleine negentien duizend toeschouwers de wedstrijd zagen. Portugal miste de derde en vijfde ‘pingel’, terwijl Zweden de vierde er niet in schoot. Voor Zweden was het al eerder in het toernooi feest, toen de Olympische Spelen van 2016 werden bereikt.
Voor Simon Tibbling persoonlijk is het de tweede prijs binnen twee maanden. Eerder won hij op zondag 3 mei met FC Groningen de KNVB-beker. Op zondag 2 augustus strijdt Tibbling opnieuw voor een prijs. Hij speelt dan met de FC tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal.
De komende periode gaat Tibbling van de Zweedse feestelijkheden en vakantie genieten. Rond de wedstrijd FC Groningen-Southampton op zaterdag 18 juli meldt de prijzenpakker zich weer in Euroborg. Hij heeft dan nog twee weken voorbereiding in de aanloop naar de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2015/2016.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard