Thijmen Blokzijl Best Western Strijder van het Jaar 2022

19 juli 2022

Thijmen Blokzijl is binnen de Opleiding uitgeroepen tot Best Western Strijder van het Jaar 2022. De verdediger kreeg vlak voor het begin van de zomervakantie de eretitel uitgereikt. Blokzijl begon afgelopen seizoen in FC Groningen onder-18, trainde en speelde geregeld mee met FC Groningen onder-21 en behoorde zelfs al meerdere keren tot de wedstrijdselectie van het eerste elftal. 

Blokzijl SvhJ

Vijf keer per seizoen kunnen trainer/coach/managers een speler nomineren die in hun ogen in aanmerking komt voor de titel Best Western Strijder van het Jaar. Na onderling overleg wordt er iedere keer één speler daadwerkelijk genomineerd. Om genomineerd te worden voor de titel Best Western Strijder van het Jaar wil staf en begeleiding gedrag bij spelers zien die past bij de kernwaarden van de Opleiding; aanpakken, reëel en groei.
 
Een speler die iedere dag het beste uit zichzelf wil halen. Die strijdt voor het beste resultaat en veel energie stopt in wat hij doet. Iemand die initiatief neemt zowel binnen als buiten de lijnen en geen excuses kent. Een nuchter en oprecht persoon.
 
Thijmen Blokzijl, geboren op 25 februari 2005, kwam op 1 juli 2016 in de FC Groningen Opleiding. Daarvoor speelde de centrale verdediger eerst bij Velocitas en daarna bij Be Quick in de Stad Groningen. De Stadjer tekende aan het einde van het seizoen 2020/2021 zijn eerste contract bij FC Groningen en groeide niet alleen uit tot vaste waarde in de teams van de FC, maar ook in Oranje onder-17.
 
Met Blokzijl in de defensie behaalde dat team afgelopen lente de finale van het EK voor spelers onder-17 jaar. Blokzijl is de opvolger van Bjorn Meijer die in 2021 werd uitgeroepen tot Best Western Strijder van het Jaar.  De verkiezing voor Strijder van het Jaar is mede mogelijk gemaakt door Best Western Hotel Groningen Plaza.
 
“Het is een super mooie eer om Strijder van het Jaar te worden,” zegt Blokzijl, die in 2019 ook al eens was genomineerd. “Ik heb een goed seizoen gehad waarbij ik mooie stappen heb kunnen zetten in mijn ontwikkeling. Dit seizoen hoop ik me verder door te ontwikkelen, zoveel mogelijk momenten bij het eerste te kunnen aansluiten en hopelijk mijn debuut te kunnen maken.”

Laatste nieuws