string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Super Saturday op Corpus.

Zondag 26 februari 2012 om 18:38

Morgen spelen liefst vier jeugdteams een thuiswedstrijd. Het programma vangt om 9.00 uur aan met de topwedstrijd van FC Groningen/Cambuur D3 tegen GVAV Rapiditas D1 en eindigt om 14.30 uur met de noordelijke derby tussen FC Groningen/Cambuur A1 en Heerenveen/Emmen A1.

Wedstrijd van de Week: FC Groningen/Cambuur D3 v GVAV Rapiditas D1
De eerste competitiewedstrijd van de ploeg van trainer Bote Talsma in 2012 is meteen een knaller van formaat. Het duel tegen GVAV Rapiditas D1 is niet alleen een stadsderby maar daarnaast ook de topwedstrijd in de Tweede Divisie F. Beide teams delen met 32 punten de koppositie en beide teams hebben dit seizoen ook nog niet verloren. Op Kardinge werd eerder in het seizoen met 3-3 gelijkgespeeld. FCG verloor daarna alleen nog punten bij Urk D1 terwijl GVAV D1 op eigen veld genoegen moest nemen met een punt tegen SC Genemuiden D1. Dit jaar speelden de eerstejaars D-pupillen enkel nog oefenwedstrijden. Vorig weekeinde was Almere City D2 de tegenstander. Een opponent dat welkom was in een leerzaam proces van de jongste ploeg binnen de RVO. Er moest volop gestreden worden voor de winst. Dat werd gedaan en mede dankzij een dominante tweede helft werd uiteindelijk een 5-3 zege behaald.
Overige wedstrijden
FCG A1 pakte uit de laatste twee duels vier punten en is concurrent FC Den Bosch A1 tot op twee punten genaderd. H’veen/Emmen A1 staat vijfde en is de tegenstander van zaterdag. FCG B1 wacht in Noord-Holland ook een belangrijke wedstrijd. FC Volendam B1 is de grootste concurrent in de titelstrijd. Op Corpus werd eerder in het seizoen pas in de slotminuut een punt gepakt. FCG C1 verloor de laatste drie duels en is inmiddels afgezakt naar plaats acht de ranglijst. ADO Den Haag C1 heeft acht punten meer dan de ploeg van trainer Rick Mulder. FCG C3 heeft in de voorjaarscompetitie nog niet verloren en deed het tegen FC Den Bosch C2 prima met een ruime zege. Met NAC Breda C2 treft het team opnieuw een Brabantse tegenstander. FCG D1 speelt in de Eerste Divisie C waar de verschillen klein zijn. De mannen van trainer Hugo mogen tegen VA FC Twente D1 proberen de 7-0 nederlaag van eerder dit seizoen weg te poetsen.
Programma (thuis):
FC Groningen/Cambuur A1 – Heerenveen/Emmen A1 (14.30 uur)
FC Groningen/Cambuur C3 – NAC Breda C2 (12.15 uur)
FC Groningen/Cambuur D1 – VA FC Twente D1 (10.30 uur)
FC Groningen/Cambuur D3 – GVAV Rapiditas D1 (9.00 uur)
Programma (uit):
FC Volendam B1 – FC Groningen/Cambuur B1 (14.00 uur)
ADO Den Haag C1 – FC Groningen/Cambuur C1 (10.30 uur)

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard