string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Suk voor vier wedstrijden geschorst.

Woensdag 31 augustus 2011 om 14:54

Suk Hyun-Jun is door de KNVB voor vier duels geschorst naar aanleiding van de rode kaart, die de Zuidkoreaan afgelopen maandag ontving tijdens de competitiewedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong Vitesse.

Suk kwam in dit duel – dat door de Groningse Beloften met 0-1 werd gewonnen – vijf minuten na rust hard in botsing met Vitesse-keeper Piet Velthuizen. Hoewel er van opzet geen sprake was, werd de inzet van Suk beschouwd als ernstig gemeen spel en hiervoor ontving de spits de rode kaart van scheidsrechter Bax.
Voorwaardelijke straf
De KNVB deed Suk en FC Groningen een schikkingsvoorstel van vier achtereenvolgende officiële wedstrijden, waarbij tevens een nog openstaande voorwaardelijke straf van één duel was meegenomen. Na intern beraad besloten Suk en FC Groningen deze straf te accepteren.

Dit betekent dat Suk ook niet voor andere elftallen van FC Groningen mag uitkomen, totdat Jong FC Groningen vier competitie- dan wel bekerduels heeft afgewerkt. In de praktijk houdt dit in dat hij minimaal tot en met maandag 3 oktober niet inzetbaar is voor het eerste elftal of de Beloften.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard