string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Stenman wint sportquiz tijdens trainingskamp.

Dinsdag 11 januari 2011 om 11:22

Fredrik Stenman is winnaar geworden van de sportquiz, die maandagavond werd gehouden tijdens het trainingskamp van FC Groningen op Tenerife. In de finale versloeg de Zweedse verdediger Gonzalo Garcia. Stenman wint een etentje voor vier personen bij Il Lago van de Italiaanse restauranteigenaar Pino, één van de sponsors die aanwezig is op Tenerife.

Gonzalo Garcia mag met vier personen een avond doorbrengen in Euro Kartracing & Bowling in Kardinge, van twee andere meegereisde sponsors Theo Bloem en Lidy van der Wal. Ook Hairpoint van Anja en Jelis Schuiling, eveneens op het Canarische eiland vertoevend, stelde een prijs ter beschikking voor de winnaar.
Mennega
Bijna zestig mensen (spelers, staf, begeleiding en sponsors) deden maandagavond mee aan de door Jan Mennega opgestelde quiz, die uitsluitend voetbalvragen bevatte. De sportjournalist van het Dagblad van het Noorden had de sportquiz vorig jaar gewonnen, toen trainer Ron Jans voor het eerst deze grootschalige quiz had opgezet. Mennega nam het stokje dit jaar over en toonde zich een waardig opvolger. De ervaren sportjournalist had een behoorlijk pittige vragenlijst samengesteld.
Tien groepen
In tien groepen verdeeld kwamen alle tafels aan de beurt met twintig vragen voor alle groepen en één individuele vraag voor elke deelnemer. Na die twee ronden bleven er twee groepen over, waaruit de winnaar moest komen. Fredrik Stenman toonde zich met zijn groep de beste. Uit de andere finalistengroep kwam Garcia als individueel winnaar tevoorschijn. In de onderlinge finale, met individuele vragen om en om, bleef het lang spannend. Uiteindelijk won Stenman nipt, maar wel verdiend.
Voetbalkennis
De Zweed had zich zowel in de eerst twee ronden als bij de finaleronde al laten gelden als de speler met de meeste voetbalkennis. Zeer opmerkelijk, want er zat een groot aantal vragen bij over het Nederlands voetbal en over FC Groningen. Stenman bleek over de FC-geschiedenis eveneens over opvallend veel parate kennis te beschikken.
Verlengen
Vooraf was gesteld dat de winnaar de sportquiz volgend jaar moet organiseren. Dat verleidde quizmaster Mennega tot een journalistieke opmerking: “Fredrik, dit betekent dat je je aflopende contract bij FC Groningen zult moeten verlengen.” De zaal ondersteunde die conclusie met luid applaus. Stenman was ook nu scherp en verstandig, door juist niét te antwoorden. Het bleef bij een mooie glimlach van een zeer terechte en goede winnaar.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard