string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Stenman en Nordstrand niet inzetbaar.

Vrijdag 20 november 2009 om 13:25

Fredrik Stenman en Morten Nordstrand zijn zaterdagavond in Waalwijk niet inzetbaar in het duel met RKC. De Zweed kampt met liesklachten, terwijl de Deen geblesseerd is aan de hamstrings.

Fredrik Stenman had net als zijn landgenoot Andreas Granqvist nog geen minuut gemist in deze editie van de Eredivisie. Liesklachten houden hem nu minimaal een wedstrijd aan de kant. De verwachting is dat Stenman volgende week weer aansluit bij de groep.

Morten Nordstrand hield aan de gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo een hamstringblessure over. Destijds moest hij zich na een halfuur laten vervangen door Tim Matavz. Inmiddels is de Deen begonnen met zijn revalidatie, die normaal gesproken vier tot zes weken in beslag zal nemen.

Naast de langdurig geblesseerden Petter Andersson, Ondrej Svejdik en Jeffrey Rijsdijk is ook de geschorste Darryl Lachman niet inzetbaar.

Trainer Ron Jans is blij dat de interlandperiode er weer op zit en hij weer met een volledige groep aan de gang kan. “Vandaag (vrijdag – red.) hebben we voor het eerst weer met een complete groep getraind. De afgelopen week hadden we een veel kleinere groep. Ook daarmee hebben we prima getraind, maar niet gericht op de komende wedstrijd. Daarvoor ontbraken teveel spelers.”

Het treffen met hekkensluiter RKC Waalwijk betekent voor de hoofdtrainer een weerzien met bekenden: “Gijs Luirink ken ik natuurlijk nog en Shkodran Metaj is dit seizoen verhuurd. Met Ruud Berger heb ik nog gewerkt en Anton Jongsma heb ik bij de FC ruim een halfjaar meegemaakt, hoewel hij nu zwaar geblesseerd is en niet mee zal doen.”

“Tegen NEC heeft RKC zeker niet onverdiend gewonnen. Met veel strijd en door achterin goed te staan, hebben ze de tweede zege behaald. Nog steeds hebben zij helemaal niets te verliezen. Als ze geen achttiende worden, is het een goed seizoen. De financiële perikelen vragen nu ook steeds minder aandacht. Het wordt een lastige wedstrijd voor ons, omdat wij juist geacht worden dit duel te winnen. Dat doel stellen we onszelf ook. De laatste tijd ben ik zeer tevreden over de strijd en ons samenspel. Als we dat wederom bieden, krijgen we steeds meer vertrouwen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard