string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Stemming op Top-5 tribunenamen is gesloten.

Vrijdag 30 september 2011 om 12:06

Uitsluitend seizoenkaarthouders konden tot en met donderdag 20 oktober, tot 12.00 uur, stemmen op een naam voor zowel de Noord- als de Zuidtribune. Er kon een keuze gemaakt worden uit: Tonny van Leeuwen, Jan van Dijk, Erik Nevland, Arjen Robben en de Koeman Tribune, verwijzend naar Martin, Erwin en Ronald Koeman. Zondagmiddag wordt in Euroborg de uitslag bekend gemaakt.

Begin augustus heeft FC Groningen zelfstandig de Oosttribune in Euroborg vernoemd naar clubicoon Piet Fransen. Bij die gelegenheid kondigde algemeen directeur Hans Nijland aan dat ook de Noord- en de Zuidtribune een passende naam uit de 40-jarige historie van de club zouden gaan krijgen. De supporters van de club gaan deze namen zelf kiezen.
Campagne
FC Groningen heeft hiervoor een campagne opgezet, bestaande uit twee etappes. Tot en met donderdag 29 september kon iedereen – van jong tot oud, van seizoenkaarthouder tot voetballiefhebber – per e-mail twee suggesties aandragen. De club kreeg in totaal 1.294 reacties. Alle denkbare namen, gelieerd aan FC Groningen, waren daarbij toegestaan.

De meeste stemmen kregen – in willekeurige volgorde – keeper-legende Tonny van Leeuwen, ‘Mister FC Groningen’ Jan van Dijk (met 537 duels de meeste officiële wedstrijden aller tijden achter zijn naam namens FC Groningen), topspits en publiekslieveling Erik Nevland, Oranje-vedette Arjen Robben, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van FC Groningen, en de familie Koeman, bestaande uit vader Martin en de voormalige internationals Erwin en Ronald Koeman.
Top-5
Deel 2 van de verkiezing van de twee tribunenamen in Euroborg is daarna gestart. Uitsluitend seizoenkaarthouders kregen, via een speciaal hiervoor ingericht deel op deze website, exclusief de kans op twee namen uit de Top-5 te stemmen. De termijn van deze tweede etappe sloot op donderdag 20 oktober om 12.00 uur.
Rondom de competitiewedstrijd FC Groningen – FC Twente, op zondag 23 oktober, zal de Trots van het Noorden bekendmaken op welke twee namen het meest is gestemd en dus een vermelding op de Noord- en Zuidtribune krijgen. Op die dag zal tevens de Piet Fransen Tribune in Euroborg officieel in gebruik worden genomen.

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard